Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura.

Lanzarote en Fuerteventura zijn twee naast elkaar gelegen Canarische eilanden.
Met de ferry kun je in een krap half uurtje van het noorden van Fuerteventura naar het zuiden van Lanzarote varen. Het is dus erg leuk en makkelijk om deze twee eilanden tijdens één vakantie te combineren. Hieronder vertel ik je meer over ons dagje naar Lanzarote.

Zelf was ik als kind al eens op Lanzarote geweest, Rinse nog nooit.
Tijdens onze tweede vakantie op Fuerteventura vonden we het tijd om de oversteek naar Lanzarote maar eens te maken. Of het met de huurauto wel of niet mocht was voor ons een beetje vaag en omdat de kosten van een excursie vrij laag waren besloten we ter uitzondering eens een excursie te boeken.

We boekten de excursie via ons hotel Surfing Colors in Corralejo. Omdat wij niet zo dol zijn op de georganiseerde excursies kozen we voor een uitstapje met veel vrije tijd.

’s ochtends konden we bij de haven in Corralejo de kaartjes voor de bootreis ophalen.
Er gingen niet zoveel mensen mee op de extreem grote boot en de mensen die mee vaarden gingen bijna allemaal op het dek staan. Aangezien ik nogal verkouden was (waarschijnlijk door het met natte haren in de wind lopen) zaten wij binnen en hadden daardoor onze eigen ‘privé’ ruimte. De heen reis van Corralejo naar Playa Blanca was prachtig. Vooral voorbij Lobos varen en Fuerteventura verder van ons af zien gaan en Lanzarote steeds dichterbij zien komen was heel erg bijzonder.

Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. (Corralejo)
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. (Lobos Island)
Lobos eiland.
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura.
Wat een luxe, zoveel ruimte.
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura.
Wat een uitzicht!
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura.
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. (Playa Blanca)
Playa Blanca.
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura.
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. (Playa Blanca)
Playa Blanca.

Eenmaal op Lanzarote hadden we nog ongeveer anderhalf uur vrije tijd. Eerst hebben we even genoten van het uitzicht op Fuerteventura. Heel grappig omdat we daarvoor dus elke dag naar Lanzarote keken. Vervolgens slenterden we langs het winkelstraatje van Playa Blanca opzoek naar een van te voren opgezocht bakkerijtje. Heel apart vonden wij het dat de meeste mensen blijkbaar anderhalf uur bij de bushalte stonden te wachten in plaats van te genieten van hun vrije tijd.

Op de dag dat wij op Lanzarote waren waaide het er net zo hard als op Fuerteventura. Gelukkig had Cappuccino Grand Café waar wij besloten eerst een broodje te eten het terras af geschermd.

Veel te snel was het alweer tijd om naar de busstop te gaan. Onderweg hebben we natuurlijk nog veel rondgekeken en wat foto’s gemaakt. Gelukkig waren we alsnog op tijd voor de bus waarmee we naar het nationaal park Timanfaya zijn gegaan.

Eerst kregen we een tour over het eiland (dit is dus gewoon stoppen bij andere busstops en hotels om meer mensen op te halen haha). De reisleidster sprak goed Spaans, Engels en Duits en de informatie was dus goed te volgen.

Bij de parkeerplaats van het Nationale park Timanfaya kwamen we er achter dat met een bus tour gaan een heel goed idee was. De rij met auto’s die stonden te wachten totdat ze een parkeerplekje konden krijgen was heel erg lang en volgens de reisleidster kon dit soms wel twee uur duren. Doordat de bus (extra) betaald konden wij direct doorrijden.

Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. Parkeerplaats Nationaal park Timanfaya Lanzarote.
De steile en volle parkeerplaats.

Als eerste kregen we drie demonstraties te zien. Zelf had ik ze als kind al gezien, maar het blijft spectaculair hoe heet het hier nog zo dicht onder de aarde is. Je krijgt hete steentjes in je hand om dit zelf te voelen en er worden een paar demonstraties gegeven om dit te kunnen waarnemen.

Helaas hadden we geen tijd om een hapje te eten in het restaurant. Dit wil ik zeker nog een keer doen, ze koken hier namelijk op de natuurlijke warmte van de vulkaan. Wel hebben we ‘de bbq’ even kunnen bekijken en nog snel het souvenirwinkeltje in kunnen gaan.

Het nadeel van een excursie als deze is dat het tempo erg hoog ligt en je er echt voor moet zorgen weer op tijd in de bus te zitten.

Het rijden door National park Timanfaya is heel erg bijzonder. Wel was ik erg blij dat de snelheid van de bussen aangepast leek. Via een bandje word er uitleg gegeven over Timanfaya en Lanzarote. Ook dit is weer in het Spaans, Engels en Duits. Tussendoor stopt de bus vaak, zodat je foto’s kunt nemen.

Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. Nationaal park Timanfaya Lanzarote.
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. Nationaal park Timanfaya Lanzarote.
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. Nationaal park Timanfaya Lanzarote.

Het maanlandschap is uniek en heel erg bijzonder om eens te zien.

Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. Nationaal park Timanfaya, Lanzarote.
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. Nationaal park Timanfaya, Lanzarote.
Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. Nationaal park Timanfaya Lanzarote.

Vervolgens werden wij weer afgezet in Playa Blanca. We hadden nu de keus om direct de boot terug te nemen of de boot van 17:00 of 19:00 te nemen. We kozen voor de middenweg en besloten nog een krappe twee uurtjes op Lanzarote te blijven.

Wel waren we erg moe na deze dag en daarom besloten we om eerst weer bij Cappuccino Grand Café een kleinigheidje te nemen. Als ik moe ben word ik namelijk erg besluiteloos en dan kan ik beter kiezen voor iets wat ik al ken.

Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura. Cappuccino Grand Café, Playa Blanca, Lanzarote.
Heerlijke cappuccino!

Het laatste restje tijd hebben we besteed aan wat souvenirtjes uitzoeken voor onszelf en familie. Natuurlijk zijn er ook nog weer wat foto’s van de omgeving gemaakt.

Toen was het toch echt weer tijd om naar Fuerteventura terug te keren. Ook deze keer was de bootreis geen straf.

Een dag naar Lanzarote vanaf Fuerteventura.

Een dagje Lanzarote was erg leuk toch waren allebei wel blij toen we weer op Fuerteventura waren dit eiland is namelijk onze absolute numero uno.

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website fuertefeelings.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *