5 verjaardagshapjes

Omdat ik volgende week jarig ben leek het mij leuk om deze week vijf lekkere hapjes met jullie te delen die heel geschikt zijn voor een verjaardag. Lekkere salades voor op een stokbroodje of toch liever een wrap hapje?

5 verjaardagshapjes (mozzarella hapje)

Dit hapje gemaakt met maar drie ingrediƫnten is weer eens iets anders als boterhamworst met augurk. Vooral als de zon schijnt en je lekker buiten kunt zitten valt dit hapje met mozzarella, parmaham en basilicum goed in de smaak. Dit hapje zet je binnen een paar minuten al op tafel.

5 verjaardagshapjes (tonijnsalade)

Toastjes met salade doen het bij ons altijd erg goed op verjaardagen. Deze tonijnsalade is heel makkelijk zelf te maken.

5 verjaardagshapjes (wraps met zalm en roomkaas)

Wrap hapjes zijn erg makkelijk om te maken. Je kunt ze ook al een paar uurtjes van te voren maken en in plasticfolie ingepakt in de koelkast bewaren. Snij ze dan vlak voor het serveren in stukjes. Zijn de gasten niet zulke vis liefhebbers? Vervang de zalm dan door salami of kipfilet.

5 verjaardagshapjes (ei-kerrie salade)

Deze ei-kerrie salade is makkelijker om te maken dan gevulde eieren. In plaats van het eiwit te vullen snij je deze gewoon fijn. Ook kun je dit recept prima aanhouden om wel gevulde eieren van te maken. Liever ‘gewone’ gevulde eieren? bekijk dan dit recept eens.

5 verjaardagshapjes (kruidenboter)

Een stokbroodje met kruidenboter kan prima als hapje, maar ook met een kommetje soep als maaltijd wanneer er veel gasten blijven eten is erg leuk. Zelf kruidenboter maken is super makkelijk. Met de juiste plantaardige boter is deze kruidenboter ook veganistisch te maken.

 

Hebben jullie nog leuke recepten voor verjaardagshapjes?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *