Wanneer/waarom je niet op vakantie moet gaan naar Fuerteventura.

Fuerteventura stal twee jaar geleden mijn (en Rinse zijn) hart. Voor veel mensen is dit echter compleet het tegenovergestelde. Fuerteventura you love it or you hate it. In dit artikel vertel ik je wanneer (en waarom) je niet naar Fuerteventura op vakantie moet gaan.

  • De wind.

één van de grootste afknappers is voor veel mensen de constante harde wind op het eiland. Heerlijk verkoelend, maar in de schaduw en ochtend/avond is het niet meer zo warm. Om te slapen is dit heerlijk en zelf ben ik ook gek op de zon in combinatie met een flinke bries. Als jij echter een hekel hebt aan wind sla Fuerteventura (en waarschijnlijk alle Canarische eilanden) dan maar over.

  • Het landschap

Ondanks dat ik echt gek ben op het landschap van Fuerteventura kan ik natuurlijk niet ontkennen dat het hier (heel erg) dor en droog is. Als je goed kijkt vind je wel een paar bloemen en in het binnenland is het op sommige plekken best wel groen. Over het algemeen zie je vooral lava gesteente, zand, palmbomen, aloë Vera planten en cactussen (soms ook met prachtige bloemen gelukkig). Zelf kan ik intens genieten van de zonsondergang op het eiland, maar geniet jij volop van een groene omgeving en heb je een hekel aan een ‘kaal’ landschap dan is Fuerteventura niks voor jou.

  • Cultuur

Fuerteventura staat bekent als het Canarische eiland met de minste cultuur. Wie er voor openstaat vind genoeg culturele dingen, maar Fuerteventura is inderdaad geen plek om een culturele vakantie door te brengen. Er zijn een aantal hele leuke kleine kerkjes en er zijn tal van mooie (oude) molens. Het eiland heeft een paar kleine ambachtsmuseums die vooral gericht lijken op de verkoop van dingen (zoals de majorero kaas) en je kunt nog een bezoek brengen aan Casa de los Coroneles (la Oliva) of de oude vestigingstorens (el cotillo). Op zaterdag van 10:00 tot 14:00 is er een handwerk markt in het dorpje Lajares. Wanneer je opzoek gaat naar cultuur dan zul je op Fuerteventura zeker leuke dingen vinden, echter komt het je (ondanks de harde wind) niet ‘aangewaaid’.

  • nachtleven.

Voor mij is het een voordeel dat de meeste plekken (in corralejo) tussen 22:00 en 24:00 sluiten (dit schijnt op het hele eiland hetzelfde te zijn). Na deze tijd (of er al voor) ga ik namelijk het liefste slapen om de volgende ochtend weer uitgerust wakker te worden. Natuurlijk zijn er ook veel mensen die houden van een avondje doorhalen. Waikiki beach club in Corralejo is wel de hele nacht geopend en dit schijnt een leuke uitgaansplek te zijn. Wie meer van een bruisend nachtleven wil genieten kan de overtocht maken naar Lanzarote. Wil je echter je hele vakantie ’s nachts los gaan in verschillende clubs, discotheken en kroegen kies dan beter voor een andere vakantie bestemming.

Wanneer/waarom je niet op vakantie moet gaan naar Fuerteventura.
Dan maar een Feestje op eigen balkon.

Dit artikel is geschreven voor al die mensen die naar Fuerteventura komen en vervolgens aangeven dat het te hard waait, kaal, dor, droog is, er niks te doen is en alles te vroeg dicht gaat. Het is zonde als een vakantie niet aan jouw verwachtingen voldoet. Echter Fuerteventura is een prachtig eiland en word volgens mij flink onderschat, sta je open voor nieuwe dingen en kijk je een beetje verder dan je neus lang is? Breng dan zeker eens een bezoek aan Fuerteventura en wie weet word jij net zo verliefd op dit prachtige eiland als ik.

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website www.fuertefeelings.com.

0 reacties op “Wanneer/waarom je niet op vakantie moet gaan naar Fuerteventura.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *