Leuke plaatsen op Fuerteventura: Isla de Lobos

Isla de Lobos is een onbewoond eiland welke behoort tot de gemeente La Oliva (evenals Corralejo en el Cotillo). Vanuit Corralejo kun je hier makkelijk met de boot naartoe. Dit is echt een heel leuk uitstapje als je op Fuerteventura bent.

Vanuit Corralejo kun je met verschillende (soorten) boter naar Isla de Lobos. De eerste keer kozen wij voor een zeilexcursie waarbij we niet echt op het eiland zijn geweest. Wel hebben we toen om het eiland heen gesnorkeld en dit was prachtig.

Afgelopen zomer wouden we wel echt het eiland zelf bezoeken. Deze keer kozen we voor de Ferry. Op de terug weg was dit een glass bottom boat. Ook kun je nog kiezen om met de watertaxi te gaan.

Voor een retourtje zonder activiteiten moet je rekenen op 10 tot 20 euro per persoon. De overtocht duurt 15 tot 30 minuten.

Bereid je goed voor op een bezoek aan Isla de lobos, voor het restaurant moet je bijvoorbeeld al ruim van te voren reserveren. Wij namen zelf allerlei lekkere dingen mee en hebben een gezellige picknick gehouden. Zorg ook voor zonnebrand en een hoed/pet omdat er weinig schaduw plekjes zijn. Op het eilandje is wel een toiletgebouw, er zijn picknick bankjes en prullenbakken. Verder zijn hier geen voorzieningen.

Wij kozen ervoor om een stukje over het eiland te lopen, lekker te gaan picknicken en nog eventjes de zee in te gaan. Het stukje strand op Isla de Lobos is erg mooi en er is een rustig stukje zee waar ook kinderen ‘veilig’ kunnen zwemmen.

Er zijn veel (lage) planten te vinden op het eiland, sommige komen zelfs alleen hier voor. Ook zijn er veel dieren zoals, vogels, vissen en hagedissen.

Tijdens onze picknick kregen we bezoek van een hagedis. Uiteindelijk bleek hij gewoon heel graag een stukje brood te willen hebben en toen ging hij er weer vandoor.

Tips:

  • Neem eten en drinken mee of reserveer van te voren een plekje in het restaurant
  • Neem een hoed (met koordje ivm de wind) of een omslag doek mee voor schaduw
  • smeer je goed in met zonnebrandcrème
  • zorg voor goede wandelschoenen als je de wandeling naar de vuurtoren wilt maken
  • vergeet geen zwemkleding aan te trekken de zee is namelijk erg aantrekkelijk
  • neem ook snorkelspullen mee, je kunt rondom het eiland heel mooi snorkelen

Maak vanaf Fuerteventura ook eens een uitstapje naar Lanzarote of bezoek de oude hoofdstad van Fuerteventura Betancuria.

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website www.fuertefeelings.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *