Italiaanse bakkerijen op Fuerteventura.

Al eerder schreef ik over goede Italiaanse restaurants op Fuerteventura. Gelukkig zijn er ook veel heel erg goede Italiaanse bakkerijen te vinden op het eiland. Dit zijn mijn favoriete Italiaanse bakkerijen op Fuerteventura in Corralejo en el Cotillo.

  • New Bakery café (Corralejo)

Al eerder schreef ik over New Bakery café in Bakkerijen en ontbijt/lunch restaurants op Fuerteventura en ook in een aantal andere blog berichten over Fuerteventura komt New Bakery café voorbij. Deze van oorsprong Italiaanse bakkerij in Corralejo is dan ook een echte favoriet van ons. Gelegen aan de Avenida nuestra señora del Carmen, de strip van Corralejo met veel winkels en restaurants en op een paar minuten lopen van het strand is dit een fantastische locatie voor lunch, ontbijt of zelfs een simpel diner. ’s ochtends geniet je hier van je cappuccino met een stukje tenerina (Italiaanse chocoladetaart). Naast Italiaanse lekkernijen (veelal met Nutella) hebben ze hier ook een goed Engels ontbijt, Amerikaanse cheesecake en Spaanse café con leche. ’s middags drink ik hier graag een verse smoothie en als je simpel en goedkoop wilt avond eten hebben ze hier goede hamburgers, hotdogs en sandwiches. Alhoewel deze bakkerij tegenwoordig dus een breed assortiment heeft met een naar toeristen aangepast menu is de oorsprong toch echt Italiaans, ook is bijna iedereen die hier werkt Italiaans en zijn er nog genoeg Italiaanse specialiteiten te vinden.

Avenida nuestra señora del Carmen 13 G Corralejo

  • That’s Amore (Corralejo)

Ook that’s Amore bevindt zich aan de Avenida nuestra señora del Carmen, maar het is wel een stukje lopen van New Bakery café. Waar je dus ook bent op de strip, je bent altijd in de buurt van een goede (Italiaanse) bakkerij.
Bij that’s Amore schenken ze Illy koffie en dit is voor mij absoluut een pluspunt. Cappuccino’s gemaakt met Illy koffie zijn wat mij betreft de beste. Hierbij eet je bijvoorbeeld een cakerol gevuld met Nutella. Of kies iets anders lekkers uit de vitrine of van de kaart. Er is genoeg keuze, zowel in zoet als in hartig. Ook hebben ze een uitgebreide kaart met speciale koffies. Net zoals New Bakery Café heeft that’s Amore zich aan het toerisme aangepast, maar ook hier is nog Italiaans personeel aanwezig en zijn er nog genoeg Italiaanse lekkernijen te vinden, ook de inrichting is duidelijk geïnspireerd op Italië.

Italiaanse bakkerijen op Fuerteventura. That's Amore Corralejo.

Avenida nuestra señora del Carmen 41 Corralejo

  • Panaderia Italiana (Corralejo)

Voor wie opzoek is naar meer authentiek Italiaanse zoetigheden is er vlakbij de hoofdstraat (in een zijstraatje) een leuk klein bakkerijtje genaamd Panaderia Italiana. Hier geen Engels ontbijt of Amerikaanse cheesecake. Ook zijn de tijden van deze bakkerij anders en kun je hier geen alcohol krijgen. Al om 4 uur ’s ochtends/’s nachts opent Panaderia Italiana haar deuren en tegen 8 uur ’s avonds sluiten zij weer af. Er komen hier dan ook een stuk minder toeristen en veel meer werklui van het eiland zelf die ’s ochtends vroeg in hun werkkleding even een broodje halen voor later op de dag of om tussen de middag een snelle lunch te nemen. Bij Panaderia Italiana hebben ze lekkere koffie/cappuccino en versgeperste jus d’orange verder is er veel zoetigheid zoals muffins met Nutella of dulce de leche, maar er zijn ook heerlijke hartige dingen te koop zoals plaat pizza’s waar je een stuk van kunt kopen en belegde focaccia.   Wat ook erg leuk is is dat er vers gemaakte pasta te koop is om zelf thuis te koken.

Calle Lepanto 13 Corralejo

  • Mill Deseos (el cotillo)

Ook over Mill Deseos schreef ik al eerder in dit artikel: Bakkerijen en ontbijt/lunch restaurants op Fuerteventura.
Toen was ik hier pas één keer geweest, maar daar is ondertussen wel verandering in gekomen. Deze Italiaanse bakkerij zit in el Cotillo (een prachtig vissersdorpje niet ver van Corralejo). Mil Deseos heeft een mooi terras en ligt vlak bij de zee. Ongeveer 80% van de klanten is hier Italiaans. Met grote gezinnen/families nemen ze regelmatig (meer dan) de helft van het terras is beslag. Je hebt hier geen last van, het is juist erg leuk en gezellig. Ook hier hebben ze heerlijke gebakjes, zoete broodjes en fantastische koekjes. Er zijn hier minder dingen te vinden met Nutella, maar dat is helemaal niet erg, omdat alles wat ze er wel hebben heerlijk smaakt. Ook zijn er plaat pizza’s en geweldige focaccia’s.
Naast Mill Deseos vindt je het vrij nieuwe strandtentje Bonito gastrobar.

Italiaanse bakkerijen op Fuerteventura. Mill Deseos, el Cotillo.

Calle Gomera 3 el Cotillo

Doordat er zoveel Italianen wonen en werken op Fuerteventura is er een prachtige mix ontstaan van de Spaanse en Italiaanse keuken. Ben jij hier net zo gek op als ik, lees dan ook dit artikel met 5 goede Italiaanse restaurants in Corralejo.
5 Italiaanse restaurants in corralejo.
of kijk eens naar dit lijstje met bakkerijen in Corralejo en el Cotillo:
Bakkerijen en ontbijt/lunch restaurants op Fuerteventura.

Weet jij nog leuke plekken of restaurants op Fuerteventura? Laat het me dan weten in de comments hieronder.

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website www.fuertefeelings.com.

1 reactie op “Italiaanse bakkerijen op Fuerteventura.”

  1. Pingback: Thats Amore – Fuerteventura restaurants, bakkerijen en accommodaties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *