Kip enchiladas

Enchiladas worden in Nederland vaak gemaakt met gehakt en behulp van wereldgerecht pakjes. Deze versie met kip, guacamole, tomatensaus en kaas is ook erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Als het eerst maken van guacamole je teveel werk is kun je ook gewoon een avocado prakken met een beetje citroen of limoensap erdoor en dit gebruiken.

Ingrediënten: voor 4 personen

Voor de tomatensaus:

 • 1 kleine (witte) ui
 • 3 tenen knoflook
 • 3/4 tl oregano (gedroogd)
 • 1/2 tl tijm (gedroogd)
 • 1/2 tl koriander (gedroogd)
 • 3/4 tl paprikapoeder
 • 500 gram tomaten-passata
 • peper
 • olijfolie

Voor de kip:

 • 8 kippendijen (zonder bot)
 • 1 witte ui
 • 1 rode ui
 • 2 rode paprika’s
 • 2 tenen knoflook
 • 1 rode chilipeper (naar smaak, eventueel zonder zaadjes)
 • olijfolie
 • zout
 • peper

Overig:

 • guacamole 
 • 4 tortilla wraps zelfgemaakt of kant en klaar
 • 4 plakken jong belegen kaas
 • Parmezaanse kaas (om te raspen)

 

Bereidingswijze:

Begin met het maken van de tomatensaus. Snipper hiervoor de ui en knoflook fijn. Bak de ui aan en voeg na een paar minuten de knoflook toe. Strooi er de kruiden over en bak een paar seconden mee. Giet de tomaten-passata er op en schep om.  Laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Terwijl de saus staat te pruttelen ga je bezig met de kip. Snij de uien in halve ringetjes en de paprika (eerst wassen) in blokjes. Hak de knoflook en de chilipeper fijn. Bak de ui en paprika in een beetje olijfolie ongeveer 3 minuten aan en voeg dan de knoflook en zoveel van de rode peper toe als je wilt. Snij de kippendijen in stukjes en bak mee totdat de kip gaar is.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.

Besmeer elke wrap met een laagje guacamole en bestrooi desgewenst nog met pikant paprikapoeder. Leg er 1 plak jong belegen kaas op en verdeel de kip over de wraps. Smeer een lepel saus over de kip en vouw vervolgens de wraps dicht. Plaats de wraps tegen elkaar aan in de ovenschaal en smeer over elke wrap nog een lepel saus bestrooi met Parmezaanse kaas en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer er extra saus en eventueel nog extra guacamole bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *