Het lekkerste ijs van Rome

Waar eet je het lekkerste ijs van Rome? Tijdens de voorbereidingen voor onze citytrip naar Rome in augustus vroeg ik mij dat geregeld af. Want wat is een bezoek aan het Colosseum, Forum Romanum of de Trevifontein zonder uit te kunnen kijken naar een lekkere gelato? Italië en vooral Rome staat bekend om het heerlijke ijs. Tijdens onze week in Rome hebben wij flink wat ijs geprobeerd en de leukste adresjes deel ik hier met jullie.

Cremeria Alpi (garbatella)

Bij deze ijssalon hebben ze heerlijk ijs. Probeer bijvoorbeeld eens de chocoladehazelnoot of de chocolande zoute caramel. Neem hier ook wat slagroom op je ijs want dit is hun specialiteit. Deze maken ze zelf wij kregen de slagroom zelfs gratis op onze gelato.

Lekker glutenvrij ijs in Rome

Op de ijshoorntjes na zijn alle producten bij Cremeria Alpi glutenvrij. Bij deze ijssalon in Rome gebruiken ze alleen natuurlijke ingrediënten en dat proef je! De prijs voor een flinke bol ijs is hier €2,50.

Cremeria Alpi – Garbatella: Via Padre R. Giuliani, 16  Rome

Cremeria Alpi heeft ook nog de volgende vestigingen:

Cremeria Alpi – Bravetta: Via di Bravetta 323  Rome
Cremeria Alpi – Acilia: Via dei Basaldella  Rome (Acilia)
Cremeria Alpi – Palocco: Corner shop inside La Locanda , Le Terrazze Mall  RomeGelateria Valentino

Gelateria Valentino

Vlakbij de Trevifontein vind je Gelateria Valentino. Het bord met daarop de Tripadvisor beoordeling belooft veel goeds.

Het lekkerste Nutella ijs

Bij de chocolade fondant staat dat dit de favoriete ijs smaak is, toch gaat onze voorkeur uit naar het Nutella ijs. Dit ijs smaakt gewoon alsof je extra romige Nutella naar binnen aan het lepelen bent. Dit is echt het lekkerste ijs dat ik ooit heb gehad! Overigens is ook het ijs met Tiramisu smaak erg lekker.

IJs eten bij de Trevifontein

Wat ook erg fijn is aan Gelateria Valanetino is dat je het ijsje kunt opeten terwijl je even op het bankje voor klanten kunt gaan zitten. Zo kun je even bijkomen voordat je je weer in de drukte rondom de Trevifontein mengt.

Gelateria Valentino – Via del Lavatore, 96 Rome

Angels House ice cream (Testaccio)

Deze ijssalon ziet er super liefelijk uit. Je merkt dat hier met passie gewerkt wordt  Ook al gingen wij voor het ijs toch is het wat mij betreft altijd een goed teken als er een bordje van Illy koffie hangt.

Je kunt hier even op een barkruk of op een bankje zitten om je heerlijke ijsje op te eten. Wij probeerden bij Angels House de smaken melkchocolade en vanille crème en beide smaakten erg lekker.

Goedkoop ijs in Rome

De prijs van het ijs is hier erg laag in vergelijking met andere ijssalons. Een flinke bol ijs kost hier slechts €2,00.

Angels House – Piazza di Santa Maria Liberatrice, 31 Rome

Gelateria il Pellicano (Garbatella / Ostiense)

Gelateria il Pellicano kwamen we per toeval tegen tijdens een wandeling door de twee buurten (Garbatella en Ostiense) van Rome.

Dit is een kleine ijssalon waar ze erg lekker ijs hebben. Je kunt het ijsje meenemen naar de bankjes op het plein ertegenover.

We aten hier caramel merengue ijs. Een super lekkere combinatie. Er zaten flink wat stukjes merengue door het ijs heen.

De prijs van het ijs is hier relatief laag, maar de kwaliteit erg goed.

Gelateria Artigianale – Il Pellicano, Piazza Eugenio Biffi, 10 Rome  

Waar heb jij het lekkerste ijs ooit gegeten? Was dit in Rome of ergens anders? Welke ijssalon in Rome heeft volgens jou de lekkerste gelato?
Laat je reactie hieronder achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *