Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 2:

Voordat ik het doorhad waren er alweer twee weken op Fuerteventura voorbij.
Deze maand worden we nogal geleefd doordat er veel gewerkt moet worden. De komende twee maanden is dit waarschijnlijk iets minder. Toch hebben we ook nog best veel tijd weten te vinden om van het eiland te genieten. Als digital nomad op Fuerteventura wonen en werken tijdens Corona is tot nu toe geen verkeerde keuze voor ons geweest.

Zondag 11-4-2021

Churros con Chocolate

Op weg naar het strand bij de lagunes van El Cotillo zagen we een bord staan met daarop Churros con Chocolate, daar werd dus volop op de rem getrapt en snel een parkeerplek gezocht. Gelukkig was er nog één tafeltje vrij. Rinse en ik bestelden allebei een koffie met melk (Rinse de variant met extra gezoete melk) en twee porties churros met chocola.

Toen we de koffie bijna op hadden kwamen de churros en dus de chocolade. Toen ik de bekers zag wist ik direct dat we een vergissinkje hadden gemaakt. In Spanje en Latijns Amerika zijn churros con chocolate over het algemeen dus churros met daarbij een beker (dikke) warme chocolademelk. De deegstengels dip je in de chocolademelk en de rest van de melk drink je op, dit is dus een compleet ontbijt en hier heb je dus echt geen koffie (en al helemaal geen koffie met melk) meer bij nodig.

Het was heerlijk, maar wat zaten we vol na dit ontbijt.

Na het ontbijt kochten we voor mij een nieuwe duikbril en snorkel en streken daarna neer op het strand.

Doordat het water snel hoger kwam en heerlijk rustig was konden we fijn snorkelen en allerlei mooie vissen zien (vooral tussen de stenen en langs de rotsen).

We lunchten uitgebreid aan het strand met vers stokbrood, omelet met champignons, ui, tomaat en kaas en daarbij nog serranoham en Majorero kaas (de prijswinnende geitenkaas van Fuerteventura).

Na deze geslaagde dag kochten we nog twee grote Alfajores (Argentijnse koekjes gevuld met dulce de leche en met een rand van kokos). Deze aten we ’s avonds in het appartement bij een kopje koffie.

Maandag 12-4-2021

Locatie onafhankelijk werk

Vandaag was een werkdag, we begonnen met yoga en een smoothie (ze worden steeds beter, dus daar komen binnenkort wel wat recepten van op de blog!). Na het beantwoorden van mailtjes, appjes en telefoontjes ontbeten we op het dakterras en daarna moesten we weer aan het werk.

Als avondeten maakte ik als voorgerecht weer een vegetarische carpaccio van courgette met daarbij geroosterd brood met knoflook en peterselie en daarna aten we gnocchi (spreek uit, njokkie) met tomatensaus en garnalen.

Dinsdag 13-4-2021

Spaans les in Corralejo

Omdat we al vroeg Spaans les hadden besloten we in Corralejo een broodje te halen en deze bij de haven op te eten, vanwaar we naar de Spaans school kunnen lopen. Deze lekkernijen komen van Corazon de Azucar (een bakkerij met specialiteiten uit Uruguay). Het koekje met Nutella moest ik gewoon nemen, deze zag er zo mooi en lekker uit.

Na de Spaanse les dronken we een kop koffie en deelden we een chocolate cheesecake bij New Bakery Cafe (dit is onze verslaving op Fuerteventura, maar dit was de eerste keer dat we er één bestelden).

Bier met pincho op het terras

We besloten om nog even wat door Corralejo te lopen en zagen een leuke aanbieding. Een klein biertje en een pincho (een stukje stokbrood met beleg) voor €2,-, dat moesten we natuurlijk ook nog even proberen. De pincho was erg lekker, met tomaat, pesto en kaas.

Hierna moesten we dus nog weer aan het werk, gelukkig waren het echt kleine biertjes haha.

Na het werken aten we nogmaals gnocchi, maar nu met kipfilet, spekjes en groene asperges in zelfgemaakte kaassaus.

Woensdag 14-04-2021

Tapas op het dakterras

Nadat we gisteren een halve dag hadden gewerkt was het nu weer tijd om er een dag volop tegenaan te gaan.

We ontbeten weer op het dakterras en aten aan het eind van de middag zelfgemaakte tapas. (voor wie geïnteresseerd is: knoflook garnalen, groene asperges met Parmezaanse kaas, Padrón pepers, Majorero kaas, Serranoham, stokbrood en sangria) Daarna werkten we nog even door en in de avond liepen we al video-bellend met familie nog even een stukje om een kop koffie te drinken (zo fijn dat dat hier kan).

Donderdag 15-04-2021

Digital Nomad lifestyle

Zoals voor de meeste digital nomads was het ook voor ons ’s ochtends weer tijd om te werken. We begonnen vroeg en stopten ook alweer op tijd, omdat we weer Spaans les hadden.

Menú del Día

Daarna aten we bij een super leuk restaurantje in het centrum van Corralejo. Rinse koos voor het dagmenu van €10,- wat bestond uit een voorgerecht, hoofdgerecht, brood met mojo (Canarische sausjes) nagerecht en een drankje. Zelf nam ik gegrilde tonijn (die helaas een beetje tegenviel). Alle gerechten van Rinse waren heerlijk. De Spaanse tortillas als voorgerecht was haast een maaltijd op zich. De geitenstoof was de beste die we tot nu toe hebben gehad en er zaten zowel aardappelen als rijst bij, ook dit was dus meer dan genoeg. Als nagerecht kozen we voor een flan en dit was een lekker klein toetje, een perfecte afsluiter. Voor nog geen €23,- zaten we barstensvol. De volgende keer neem ik ook gewoon een dagmenu.

Met zo’n volle buik nog wat werk verrichten valt tegen, maar uiteindelijk is er nog wel wat gebeurd. Begin van de avond reden we naar La Oliva (officieel de hoofdstad van de provincie La Oliva waar ook Corralejo, El Cotillo en Lajares onder vallen). Ik maakte een filmpje rondom de kerk (benieuwd? je vindt hem ook op youtube, La Oliva).

Vrijdag 16-04-2021

Ontbijten in Corralejo centrum

Na het dagmenu van gisteren wilden we nu weleens een ontbijtmenu proberen zoals je hier overal op borden bij restaurants ziet staan. Voordat we Spaans les hadden streken we dus even neer bij lll Cappuccino in Corralejo centrum. Hier kozen we voor een ontbijtmenu bestaande uit een cappuccino, verse jus d’orange en een vers croissantje (€3,50 per ontbijt). Dit was absoluut een goede keuze, dit was het lekkerste croissantje dat ik ooit heb gehad, zelfs zonder beleg erop smaakte dit heerlijk.

homemade paella

Na de Spaanse les moesten we weer even aan het werk en daarna maakten we een grote pan vol met paella. De variant die ik hier maakte is anders dan die ik in Nederland maak, omdat hier zoveel verse vis en zeevruchten te vinden zijn. Dit recept deel ik binnenkort ook nog met jullie, tot die tijd kun je het paella recept proberen die al een paar jaar op Liefde voor eten te vinden is en behoort tot de best bekeken recepten van de blog.

Alfajores

Voor bij de koffie hadden we nog wat mini Alfajores gekocht in Corralejo (mijn nieuwste verslaving).

Zaterdag 17-04-2021

El Roque

Dit weekend ontbeten we bij Mil Deseos, een super leuke Italiaans/Spaanse bakkerij in El Cotillo.

Daarna brachten we een groot gedeelte van de dag door in El Roque een heel klein plaatsje tussen El Cotillo en Lajares in. Er staan heel veel mooie huizen en er is wat leuke Street art te zien. Ook de kerk en het pleintje voor de kerk zijn erg gezellig.

’s avonds aten we weer van de paella met nog wat andere hapjes erbij.

Een rustig maar geslaagd dagje.

Fuerteventura in coronatijd is natuurlijk een beetje anders dan voor de pandemie. Maar wat kun je hier ondanks de maatregelen nog veel in vergelijking met Nederland. Ik ben blij te horen dat in Nederland vanaf morgen de terrassen ook weer gedeeltelijk open mogen. Hier op Fuerteventura lijkt de horeca helemaal geen bron van besmettingen te zijn, iedereen draagt mondkapjes (ook op straat) en je ziet hier veel minder mensen samenkomen in parken en op straat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *