Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 3:

De tijd vliegt als je het leuk en druk hebt en dat hebben we het hier zeker. Helaas waren er deze week wel een aantal dagen waarop ik niet veel heb kunnen doen vanwege mijn gezondheid, maar dat is niet anders. Het werken vanaf Fuerteventura bevalt nog steeds super goed en dit leven als digital nomad lijkt ons op het lijf geschreven. Ook zijn de Canarische eilanden (zeker in Coronatijd, want niet te ver weg) een waar paradijsje voor digital nomads. Hier op Fuerteventura zijn wij dan ook lang niet de enigen.

Zondag 18-04-2021

Ontbijten op Fuerteventura

Dit was een rustige dag, we ontbeten bij De Pata Madre waar ze heerlijke croissantjes gevuld met Nutella en lekkere Napolitana (chocoladebroodje) hebben. Ook de koffie is hier erg goed en de prijs valt reuze mee, dit is echt een aanrader!

Duitse bakkerij in Corralejo

Na een wandeling door het centrum van Corralejo streken we neer bij La Ola, een Duitse bakkerij vlakbij de haven van Corralejo. Ook hier hebben ze lekkere Alfajores, maar vooral de broodjes gezond, zoals je ze ook in Duitsland krijgt zijn heerlijk (Schlemmerbrötchen). Zoals bijna overal op het eiland is ook hier de koffie (Cappuccino) uitstekend.

We kregen ook nog even bezoek van een hagedis.

Maandag 19-04-2021

Lunchen in Corralejo

Na een ochtend werken besloten we te gaan lunchen in het centrum van Corralejo. We kozen vandaag voor Alma waar ze heerlijke broodjes blijken te hebben. De bocadillo met kip en de tostada met tomaat en serranoham waren allebei erg lekker en ook de koffie was wederom goed.

pizza en film

Na de lunch werkten we nog een paar uurtjes door. ‘S avonds maakten we zelf een pizza (we speelden wel vals met een kant en klare boden, zelf gemaakt is toch echt wel lekkerder). We aten de pizza terwijl we een komische film keken. Dat was de eerste keer dat we tv keken terwijl we op Fuerteventura zijn.

Dinsdag 20-04-2021

Lunchen tussen de locals in Corralejo

Rinse heeft een voorzichtig begin gemaakt met het aanschaffen van Cryptovaluta en het werk loopt lekker door. Voor de Spaanse les ontbeten we weer bij Il Cappuccino en na de Spaanse les lunchten we bij Camelita en Rama Cafe. Dit is absoluut een plek waar vooral locals komen. Zo zaten we naast een paar politieagenten die in uniform even een kopje koffie kwamen drinken en gezellig gingen kletsen met de bediening en andere mensen op het terras. Er heerst hier een hele gemoedelijke sfeer, iedereen lijkt elkaar te kennen, maar niemand kijkt je weg.

Crêpes als avondeten

De lunch was eigenlijk veel te veel, beter hadden we een broodje kunnen delen, maar dan weten we dat voor de volgende keer. We werkten door tot aardig laat en hadden toen geen zin meer om te koken. Daarom reden we weer naar Corralejo om (lekker gezond) allebei een crêpe als avondeten te bestellen bij New Bakery Cafe.

Woensdag 21-04-2021

Boodschappen doen in Corralejo

Vandaag was het tijd om boodschappen te doen, we namen eerst een broodje met een kopje koffie en gingen daarna naar de groenteboer tegenover het koffietentje. Op Fuerteventura zijn veel soorten groente en fruit erg duur en de keuze is ook beperkt. Gelukkig komen we er steeds meer achter wat de pareltjes van de Canarische eilanden zijn. Zo hebben ze hier heerlijke Papayas van Gran Canaria en komen daar ook lekkere kleine courgettes vandaan. De avocados die vaak ook van Fuerteventura zelf komen zijn wel wat duur, maar dat is het meer dan waard als je weet hoe lekker ze zijn.

Na de groenteboer parkeerden we onder de Hiperdino supermakt in het centrum en verzamelden hier de ingrediënten voor chili con carne, gelukkig konden we alle ingrediënten uiteindelijk vinden.

Bij Corazon de Azucur kochten we heerlijke empanadas (pasteitjes) voor de lunch en bij de Arabische bakker haalden we er nog een suikercroissantje bij om te delen.

Chili con carne

Na het boodschappen doen, wat best even heeft geduurd, moesten we nog even aan het werk. Ik stopte eerder om de chili con carne te gaan maken. De chili aten we (met rijst en een wrap) vanwege de wind binnen in plaats van op het dakterras.

Donderdag 22-04-2021

huis huren op Fuerteventura

Vandaag gingen kijken bij huizen om voor een wat langere periode te huren op Fuerteventura.

Eerst reden we naar El Cotillo om te ontbijten en daarna een appartement te bekijken met één slaapkamer (eigenlijk zoeken we iets met minimaal twee slaapkamers). Het was een leuk appartement met een prachtig dakterras en ook nog een patio, maar binnen was het wel erg klein.

Kabouterhuisje in Triquivijate

Na deze bezichtiging reden we door naar Triquivijate (klopt, die naam is niet uit te spreken). Hier stond voor dezelfde prijs een huisje te huur met vier slaapkamers. De weg ernaartoe was een ramp en ook het huis viel erg tegen. De bovenverdieping lijkt gemaakt voor kabouters. Dit gaat hem dus niet worden.

Puerto del Rosario

De tien minuten van Puerto del Rosario die in de omschrijving stond klopte ook niet, na bijna een half uur bereikten we de hoofdstad. We aten hier wel een heerlijk broodje bij Las Chicas del Frenchies. In las Rotondas (shopping mall) keek ik nog even voor een zonnebril, maar omdat we ook nog wat werk moesten verrichten gaf ik de zoektocht al snel op.

Na het werk maakten we een wrap taart metchili con carne. Dit ga ik zeker vaker maken!

Vrijdag 23-04-2021

Appartement El Cotillo

We reden weer naar El Cotillo om het appartement nogmaals te bezichtigen. In het café eronder aten we een croissantje en dronken we koffie. Helaas kwam de makelaar niet opdagen en moesten we naar Corralejo rijden voor onze Spaans les. Onderweg werden we door de makelaar gebeld dat we het appartement kregen, maar we zouden eerst nog kijken. Uiteindelijk werd dit ingepland voor komende maandag.

Na de Spaans les aten we een broodje bij La Casa del Bocadillo (Rinse nam een Nutella gebakje). En daarna was het weer tijd om flink door te werken.

Zaterdag 24-04-2021

Secreto del Sur Corralejo

Voordat het weekend echt begon werkten we nog een uurtje en daarna ontbeten we bij Secreto del Sur in Corralejo (echt een aanrader!).

Dagtrip naar Ajuy

Na het ontbijt reden we naar Ajuy, een vissersplaatsje aan de westkust van Fuerteventura (dichtbij Betancuria). De zee was erg ruig deze dag en de hoge golven zorgden voor mooie plaatjes. Na het filmen en fotograveren van de oceaan besloten we een visje te eten bij La Jaura de Oro, dit is één van de beste vis restaurants van Fuerteventura en je hebt hier een prachtig uitzicht op zee. Bestel de vis van de dag, dan zit je zeker goed! Deze keer bestond dit uit twee verschillende vissen (fula en antoñito heten de vissoorten in het Spaans), allebei erg lekker. Daarbij worden altijd papas arrugadas en een salade geserveerd. Voor het brood erbij betaal je een klein bedrag extra, maar dat geven ze goed aan. Je krijgt dan genoeg brood, met rode mojosaus en zakjes met olijfolie en balsamicoazijn erbij. Omdat we van plan waren om nog een wandeling te maken en het erg warm was, kozen we maar niet voor drinken met alcohol, in plaats daarvan deelden we samen een anderhalf literfles water.

De grotten van Ajuy

Met een flink volle buik gingen we daarna aan de wandel. In Ajuy heb je mooie grotten die wij nog niet eerder hadden bezocht, dus daar ging de wandeling naartoe. Het grootste gedeelte van het pad is in goede staat, maar je moet wel goed opletten waar je loopt in verband met losliggende stenen. De wandeling was de moeite meer dan waard (en de weg ernaartoe is ook al adembenemend mooi).

Puerto del Rosario strand

Na het bezoeken van de grotten en het maken van tal van fotos en videos besloten we nog even naar het strand te gaan. Puerto del Rosario (de hoofdstad van Fuerteventura) heeft een mooi stadsstrand waar je ook met een wildere zee nog prima kan zwemmen in de beschutte baai. Er waren redelijk wat locals op het strand en volgens mij waren wij de enige toeristen.

Toen het langszaamaan donker begon te worden sloten we de dag af met een kopje koffie en een muffin van Pulido Alonso in het centrum van Puerto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *