Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 4:

De tijd vliegt en dus is dit alweer onze laatste week als digital nomad in Corralejo (hierna verblijven we een maand in Puerto del Rosario, de hoofdstad van het eiland).

Zondag 25-4-2021

Fuerteventura stranden

Zondag stranddag mag van mij een traditie worden. Fuerteventura heeft prachtige stranden en het strand van El Cotillo behoord tot mijn persoonlijke favorieten. Na een lekkere verse smoothie op het dakterras reden we dan ook in ongeveer 20 minuten van Corralejo naar El Cotillo. Doordat het bijna volle maan was kwam het water veel hoger dan anders en er waren (zelfs in de beschutte baai) veel golven en een sterke stroming. We zaten al veel verder van de zee af maar toch bereikte een grote golf onze roundie, gelukkig konden we nog net onze croissantjes en strandtas (inclusief telefoons) redden. Een aantal meter verder konden we, terwijl we zelf aan het opdrogen waren, nog een aantal andere mensen hetzelfde zien overkomen.

Tapas in El Cotillo

Tegen de middag aten we een paar tapas bij Pitaya in El Cotillo. De groente arepa en de huisgemaakte kip krokketjes waren heerlijk. Bij El Golosso een stukje verderop dronken we nog een kopje koffie met daarbij een Fuerteventura koekje in de vorm van een geit (dit was een beetje een mismaakte geit, zoals je op de foto kunt zien).

Spaanse tortillas

In het appartement maakte Rinse een Spaanse tortilla’s (zo makkelijk, maar mij mislukt dit vrijwel altijd). We aten dit op aan de grandes playas van Corralejo.

Maandag 26-4-2021

Dakterras ontbijt

In de ochtend is het dakterras echt heerlijk, daarom proberen we deze laatste week in dit appartement hier nog een aantal keer te ontbijten (en yoga te doen). Na weer een paar uurtjes werken zouden we naar El Cotillo rijden om het appartement voor de laatste keer te bekijken en het contract rond te maken. Toen we in de auto er naartoe zaten kregen we echter een heel vreemd telefoontje van de makelaar, de eigenaar had opeens besloten het appartement niet meer te verhuren dus we hoefden niet meer te komen. We waren nogal verontwaardigd over de manier waarop dit ging, maar er was natuurlijk niets aan te doen, dus we zoeken rustig verder.

Spaanse tapas

Omdat het deze week nog erg druk is met het werk hebben we besloten de Spaans lessen een weekje over te slaan. Later in de middag vonden we nog wel een momentje om eindelijk het zwembad uit te proberen (omdat we eerst in fase 3 zaten was het zwembad de eerste weken dicht). ’s Avonds aten we de restjes van de tortilla’s aangevuld met Majorero kaas, olijven, stokbrood en knoflook garnalen hadden we dan toch nog een lekkere tapas maaltijd.

Dinsdag 27-4-2021

Papaja en watermeloen

Op het dakterras ontbijten verveeld nog steeds niet. Doordat we hier natuurlijk op een eiland zitten moet je wel uitkijken wat je koopt als je niet de hoofdprijs wilt betalen. Op het moment zijn papaja’s hier zeer betaalbaar (van Gran Canaria), de watermeloenen zijn wat duurder op dit moment, maar je kunt ook een klein stuk kopen dus dat scheelt, en we zijn eigenlijk wel even weer klaar met de papaja (want bij het ontbijt, in de smoothies en als snack tussendoor).

Winkelen in Corralejo

We werkten vandaag tot ver in de middag en daarna besloten we om naar Corralejo te gaan om te kijken voor een zonnebril (ik zit hier al bijna een maand en heb geen zonnebril, dat wordt dus wel tijd). Eerst gingen we natuurlijk even een kopje koffie drinken en een broodje eten deze keer bij Nueva Vida. Aangezien het andere keren zoveel was wat we kregen besloten we deze keer maar een broodje te delen. Van het broodje die wij bestelden bleken vrijwel alle ingrediënten niet aanwezig te zijn, dus kregen we een verrassing. Gelukkig was deze ook heel erg lekker.

Bij de supermarkt vond ik snel een (betaalbare) zonnebril (met UV filter, dit vind ik heel belangrijk). Daarna hebben we heerlijk langs de zee gewandeld, het water stond extreem hoog, dat zorgde voor mooie foto’s.

Canarische vis

Als avond eten maakten we Canarische vis met knoflook en daarbij nogmaals de courgette carpaccio. Als avond snack hadden we bij de Arabische bakker een soort donuts gehaald, hier keek ik al de hele dag naar uit, helaas waren ze echt helemaal niet lekker. Dit was serieus het eerste wat ik op Fuerteventura at wat echt niet lekker was. Als echte foodie ging ik dus ook lichtelijk chagrijnig naar bed.

Woensdag 28-04-2021

Smoothie bowl

Na alle ‘gewone’ smoothies was het nu tijd om eens een smoothie bowl te proberen. Niet echt mijn ding, ook smoothies lust ik pas sinds kort, dus misschien moet ik het daar eerst nog maar even bij laten. Rinse vond de smoothie bowl wel heel erg lekker. Het versieren met verschillende toppings vond ik dan wel weer heel erg leuk om te doen. Voortaan moet ik ze dus maar voor Rinse maken.

privé zwembad

We werkten tot wat later in de middag en gingen daarna weer naar het zwembad. Heerlijk als het zo rustig is dat je het zwembad helemaal voor je zelf hebt. Na het zwemmen aten we wat bij Chris Kitchen (echt een aanrader!). We namen een martini, sangria en daarbij gefrituurde hapjes (mozzarella fingers, uienringen, gevulde olijven, gevulde jalapeños en frietjes) en daarna hadden we een cappuccino en deelden we een heerlijke tiramisu met chocolade. dit was dus ook direct ons avondeten.

digital nomad vrijheid

Heerlijk dat je als digital nomad zo vrij bent om je eigen ritme te bepalen. Zelfs met een hogere werkdruk (en/of als je beperkter bent in je energie) kun je op deze manier nog leuke dingen inplannen een groot voordeel is natuurlijk ook dat het leven in Spanje tot later doorgaat.

Donderdag 29-04-2021

werkdag

In vergelijk met de andere dagen was dit een erg saaie dag. Het brood dat we wouden roosteren voor het ontbijt was veel te hard (ook al was het pas een dag oud) dus aten we ons roereitje zonder brood.

pasta

Verder werd er de hele dag gewerkt, geleerd en wat uitgerust. Aan het begin van de avond aten we een pasta met asperges, kipfilet, spekblokjes en roomsaus met Parmezaanse kaas. Hierna werd er nog verder gewerkt en later op de avond besloten we nog even naar New Bakery Café te gaan voor een kopje koffie en een Tenerina, super fijn om na zo’n dag waarbij je de hele tijd bij elkaar bent, maar er gewoon niet aan toe komt om met elkaar te communiceren nog even na te kletsen.

Vrijdag 30-04-2021

Verjaardag

De reden dat er gisteren zo weinig tijd was voor leuke dingen was natuurlijk dat Rinse vandaag jarig is!

En iemand die jaren lang jarig was op Koninginnedag kun je natuurlijk niet op zijn verjaardag laten werken want dat is zo iemand natuurlijk echt niet gewend. En het hele feest is hem ook al afgepakt, dus moesten we er zelf maar een feestje van maken.

Stand up Padle in Corralejo

Dat feestje begon al goed met een ontbijt bestaande uit pan con tomate en voor hem een mierzoete cafe leche leche. Daarna gingen Stand up Padle proberen. Bij Rinse ging dit best goed, bij mij ging het minder, maar het was wel heel gezellig. Na deze inspanning streken we neer bij Mañana es mejor voor wat kleine zoetigheden.

Helaas koelde het erg af en waaide het nogal hard, daarom besloten we ergens anders te gaan zitten om verder te smikkelen. Dit lukte prima bij Pintxo waar we een lekker broodje en daarna nog een heerlijk chocoladetaartje deelden.

Olivo Corso El Cotillo

Gelukkig hadden we hierna nog genoeg tijd om ons even op te frissen in het appartement voordat we richting El Cotillo gingen om te eten bij Olivo Corso, één van onze lievelings restaurants op Fuerteventura.

Het was maar goed dat we hadden gereserveerd, want ook al waren we de eersten, de meeste tafels hadden al een gereserveerd bordje op tafel staan en het stroomde al snel vol, waarna er meerdere mensen teleurgesteld werden omdat alles vol was.

Dit is de eerste keer dat we ‘echt’ uit eten waren tijdens onze drie maanden op Fuerteventura dus we besloten het er goed van te nemen. Vooraf bestelden we wat tapas, eerst gefrituurde geitenkaas met jam en daarna gebakken varkensvlees.

Als hoofdgerecht namen we gekarameliseerde octopus en tataki van tonijn. Deze gerechten zijn echt onbeschrijfelijk lekker en ook de bijgerechtjes smaken super goed.

Barraquito

Uiteindelijk kwamen we aan bij het beste deel van een avondje uit eten, het dessert, we deelden een crema Catalana (een soort crème brûlée) en namen daarna nog een barraquito (een koffie oorspronkelijk van Tenerife, met gecondenseerde melk, likeur 43, melkschuim, kaneel en citroenschil).

Wat een perfecte avond!

Zaterdag 1-05-2021

Digital nomad in Puerto del Rosario

Onze eerste maand als digital nomad op Fuerteventura is alweer voorbij en het is vandaag dan ook tijd om naar ons andere appartement te gaan. Het was vanochtend eerst even schrikken toen we een mail van Booking.com kregen dat onze boeking was geannuleerd omdat het geld niet van de creditcard afgeschreven kon worden. Geen waarschuwing, geen verdere uitleg, helemaal niks.

Booking.com

Gelukkig huurden we het appartement van dezelfde verhuurder als het appartement in Corralejo. Hiervan hadden we ook al een appje met de vraag of we hadden geannuleerd en wat er aan de hand was, of we zo snel mogelijk wouden reageren omdat nu iedereen het appartement kon boeken. Dit was al verstuurd om 12 uur ’s nachts (wij zetten het internet ’s nachts altijd uit). Gelukkig was het met de verhuurder op te lossen en konden we het geld gewoon overmaken. Ook konden we met hun regelen dat we in het appartement in Corralejo konden blijven totdat we naar Puerto del Rosario konden gaan.

La Cencerra

Alles inpakken was nogal een klusje. Gelukkig hadden we eerst nog even tijd om in Corralejo te gaan ontbijten. Toen alles eindelijk was ingepakt reden we naar Puerto en hadden daar nog net even tijd om te gaan lunchen. Dat deden we bij La Cencerra een echt authentiek Canarisch restaurant. We deelden een bocadillo (broodje) met kip en papas locas met drie sauzen (patat met mayo, ketchup en een soort mosterd). De hoeveelheden zijn hier echt gigantisch en de prijzen erg laag.

Fabelo Apartments

Het appartement in Puerto del Rosario is een erg mooi appartement met twee slaapkamers, helaas heeft het geen dakterras, maar wel een kleine patio (waar ook de wasmachine staat). In de patio staan geen meubels, maar hier hebben we zelf twee van de eetkamerstoelen neergezet, het gezellig gemaakt met lampjes en hiervoor gaan we nog een tafeltje kopen. Ik vind het namelijk niks om aan dezelfde tafel te eten als waaraan we al de hele dag zitten te werken (nee, we eten niet altijd buiten de deur XD).

Na de uitgebreide lunch hadden we niet veel honger meer, daarom namen we alleen nog een kleinigheidje bij Pulido Alonso.

Het was een vermoeiende dag, maar het appartement valt tot nu toe absoluut niet tegen. We hebben heel veel zin in deze maand in de hoofdstad van Fuerteventura.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *