Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 5

Wat vliegt de tijd! We gaan alweer de tweede maand in van onze drie maanden wonen en werken als digital nomad op dit prachtige Canarische eiland. Fuerteventura verveelt ons nog totaal niet. Deze maand zijn we in de hoofdstad van het eiland, Puerto del Rosario. De meeste toeristen rijden deze plaats snel voorbij, maar tijdens onze dag bezoekjes aan deze stad ben ik er al een beetje verliefd op geworden. Ik ben benieuwd hoe ik over een maand denk over de hoofdstad van Fuerteventura.

Zondag 2-5-2021

Vrije zondag

De zondagen proberen we altijd helemaal vrij te houden van werk (wat helaas niet altijd lukt), maar deze keer was het ook echt nodig omdat we allebei nogal moe waren van de verhuizing van de dag ervoor. We hadden ons wel een beetje verkeken op hoeveel tijd en energie dit koste.

Churros eten

Een beetje later in de ochtend gingen we op pad om te kijken waar we zouden gaan ontbijten. We kwamen al snel uit bij een churreria (El Verol). Er stond een gigantische rij, maar gelukkig bleken die er allemaal te staan om churros af te halen en konden wij gewoon aan een tafeltje gaan zitten. Ondanks de echt lange rij kregen wij snel onze churros en dit was me een portie, niet normaal. Ondanks onze moeite kregen we het net niet op, en wat waren we misselijk na die tijd. Dat doen we dus niet weer.

Puerto del Rosario

Omdat er in Puerto aardig wat dingen dicht zijn op zondag besloten we eens een kijkje te nemen in Gran Tarajal, dit is ongeveer 40 minuten rijden vanaf Puerto del Rosario. Het is een kustplaats waar vooral veel locals naartoe gaan.

Gran Tarajal

Eenmaal aangekomen in Gran Tarajal bleek het de rit absoluut waard te zijn. Er is een prachtig strand met een aantal restaurantjes aan het strand. Omdat het al wat later was streken we neer bij een pizzeria waar we de hele middag zijn blijven zitten, eigenlijk was het plan om aan het strand te gaan liggen, maar het waaide veel te hard. We waren dan ook blij toen het restaurant eindelijk de zijpanelen van de overkapping naar beneden deed.

Fontein van Gran Tarajal

Na onze lunch liepen we naar de haven van Gran Tarajal en daarna door de woonwijk en het centrum(pje) terug. De fontein met zeepaardjes is prachtig en alleen daarom zou ik er al weer een keer naartoe rijden. Ook de Street art in Gran Tarajal is het bekijken waard.

Eenmaal terug in het appartement vielen we als een blok in slaap.

3-05-2021

NIE nummer

Als je langer dan drie maanden in Spanje bent (of als je hier ook maar iets wilt regelen) heb je een NIE nummer nodig.

Dit nummer moet je aanvragen bij het politiebureau in de hoofdstad van het eiland. Omdat we nogal horrorverhalen hadden gehoord over deze procedure hebben we besloten om hulp in te roepen van Anja een vriendelijke Duitse vrouw die al tien jaar op het eiland woont.

Zowel bij het politiebureau als bij de bank (waar je moet betalen via een speciaal formulier) hebben wij erg veel aan haar gehad. Ook heeft zij van tevoren alle formulieren ingevuld. Het leek bij het politiebureau ook te schelen dat ze haar al kenden. We hoefden alleen ons paspoort te laten zien en te bevestigen dat we uit Nederland komen.

Woensdag kunnen we ons officiële document al ophalen.

Eten, eten en nog eens eten

Doordat het zo snel ging met de aanvraag konden we voor de lunch nog boodschappen doen bij de Lidl. Daarna lunchten we bij Te Quiero, een super leuk Italiaans bakkerijtje. Na de lunch was het weer tijd om te werken en ’s avonds maakten we een lekkere Griekse bowl met quinoa, fetakaas, komkommer, tomaatjes, olijven en gebakken kipfilet.

Dinsdag 4-05-2021

Wentelteefjes

Als ontbijt maakte ik wentelteefjes van stokbrood met kaneelsuiker, kokosklapper en blauwe bessen. In Nederland maakte ik vaak zulk soort ontbijtjes, maar hier eten we toch wel vaak buiten de deur. Eigenlijk is dit net zo lekker, dus ik ga proberen vaker zelf weer iets te maken.

Naast een financiële besparing is ’thuis’ ontbijten vaak ook een besparing van tijd, waardoor we eerder weer aan het werk konden. Dat kwam goed uit want in de middag was het weer tijd voor Spaans les.

Koken als digital nomad

Als avondeten maakte ik zelf pita’s (dat is nog best lastig zonder weegschaal en deegroller, tip: een fles wijn werkt ook als deegroller) en vulde deze met gebakken kipfilet, tomaat, rode ui, komkommer en zelfgemaakte tzatziki.

Als nagerecht maakte ik Nutella swirls.

Woensdag 5-05-2021

Politiebureau Fuerteventura

Vandaag maakte ik pancakes met Nutella, kokos en blauwe bessen als ontbijt, in Nederland aten we dit bijna elke week wel een keer. Direct na het ontbijt gingen we naar het politiebureau om onze NIE documenten op te halen en het is gelukt! We hebben nu dus officieel het NIE nummer.

Sushi met tonijn van de Canarische eilanden

De rest van de dag werkten we flink door, dronken nog een kop koffie en maakten ’s avonds zelf sushi met verse tonijn die wordt gevangen rondom Fuerteventura en Lanzarote.

Donderdag 6-05-2021

Ook deze dag was een werkdag, natuurlijk maakten we tijd om een stukje te lopen (want gezond).’S avonds bakten we de restjes tonijn aan en aten dit met de sushi rijst die over was van gisteren.

Vrijdag 7-05-2021

Watermeloen van Gran Canaria

We kwamen erachter dat tortilla wraps besmeren met Nutella en daarna bakken in de pan een heel lekker ontbijt is. De watermeloen (van Gran Canaria) maakt het geheel iets gezonder.

Lokale restaurants in Corralejo

Na het ontbijt konden we nog even werken en daarna was het tijd voor Spaans les. Daarna hadden we best wel veel honger en dus besloten we wat te nemen bij één van de leuk uitziende meer lokale restaurantjes. Dat bleek een goede keuze. We deelden een bocadillo met gegrilde groenten en gietenkaas en een croissant met dulce de leche en daarbij dronken we een cappuccino, een bonbon koffie (espresso met gecondenseerde melk) en een flesje water. Dit alles koste nog geen €8,- euro en we zaten goed vol.

El Cotillo zee

Omdat we de vorige dagen van ons halve dagen werken regime af waren gestapt besloten we dat we het nu wel verdiend hadden om nog even de zee in te duiken en op het prachtige strand van El Cotillo neer te strijken.

Hamburbers bij Canela Cafe

Om te vieren dat het weekend is (en omdat ik geen zin had om te koken) besloten we om een broodje hamburger te eten bij Canela cafe in Lajares. Canala cafe is een echt surfers cafe met heerlijke hamburgers, maar ook lekkere gerechten als curry, broodjes, gebakjes en nog veel meer. Alles vers gemaakt en veel vegetarische en veganistische opties.

Zaterdag 8-05-2021

‘Uruguay’ ontbijt

Zaterdag ochtend besloten we eerst even door Puerto heen te lopen opzoek naar een leuke plek om te ontbijten. We kwamen uit bij een leuk uitziend bakkerijtje met specialiteiten uit Uruguay. We gingen voor koffie, een kaas croissantje, een croissantje met dulce de leche (een soort bebogeen/caramelpasta) en een empanada met spinazie. Alles smaakte heerlijk, hier gaan we zeker vaker heen. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten, deze bakkerij is namelijk erg goedkoop.

Morro Jable

We besloten om naar het zuiden te rijden, naar Morro Jable om precies te zijn. We zijn één keer eerder in Morro Jable geweest en het viel ons toen heel erg tegen, er waren heel veel (Duitse) toeristen en we werden overal in het Duits aangesproken. Ook zijn er erg veel grote hotels en vakantie complexen in Morro Jable, dit gaat wat mij betreft ten koste van de sfeer.

Verlaten strand Morro Jable

Door de Coronacrisis heerst er nu een compleet andere sfeer in Morro Jable. Het is er natuurlijk veel rustiger (want bijna geen toeristen) en ook lijkt Spaans weer de voertaal te zijn geworden. Er waren een aantal restaurantjes en bakkerijen open en we aten een lekkere napolitana en een bladerdeeg broodje met spinazie (alweer spinazie XD).

Het grote strand van Morro Jable was vrijwel uitgestorven. Bij de strandtent zaten nog een aantal mensen te eten en er lag een klein aantal mensen te zonnen op het strand. De zee was heerlijk om in te zwemmen en we hebben echt optimaal genoten.

Eten in Costa Calma

Tot slot besloten we nog even door te rijden om echt in het centrum van Morro Jable te komen. Hier waren best veel restaurantjes open. Eigenlijk waren we van plan om in Puerto del Rosario te eten, maar we hadden zo veel honger dat we maar besloten om in Costa Calma te stoppen, daar vonden we een super leuk surfers cafe, hier aten we een wrap met onder andere kip en kidneybonen en papas locas (friet met drie sausen, kaas en ham). Dit was echt een goede keus om te eten. Het was erg lekker en betaalbaar.

Tijdens de rit terug naar Puerto belden we met mijn ouders die ik toch al een paar dagen niet echt meer had gesproken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *