Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 6:

Ook deze week werd er weer veel gewerkt, maar hebben we ook een aantal leuke dingen gedaan. Het weer was iets minder dus zijn we ‘maar’ één keer naar het strand geweest. Wat we wel hebben gedaan is onder andere, de markt in Tetir bezocht, Crêpes gegeten en het prehistorische dorpje La Atalayita bezocht.

Zondag 9-05-2021

Fuerteventura markten

Aangezien Fuerteventura zich inmiddels in niveau 1 bevindt mogen er nu ook weer markten in de buitenlucht worden georganiseerd. Normaal gesproken wordt er in Tetir (vlakbij Puerto del Rosario) vier keer per jaar een markt gegeven. Toevallig waren wij dus op het juiste moment in de buurt om deze markt te kunnen gaan bezoeken.

Eerst was het tijd voor een ontbijt bij El 36 Café. Dit is een leuk restaurantje met een geheel eigen uitstraling. Op de bar is een grasmat geplakt en onder het afdakje hangen wat droogbloemen. Het is een erg net en schoon restaurant dat duidelijk wordt gerund door creatieve mensen. Ik koos hier voor een cappuccino met een tostada (geroosterd brood) met gerookte zalm en avocado. Rinse ging voor een cappuccino met daarbij een croissant met roomkaas en vers fruit.

Tetir markt

De markt in Tetir is vanaf de wijk Fabelo waar wij verbleven, amper 10 minuten rijden. Om de markt op te komen moet je eerst je naam, telefoonnummer en paspoort of NIE nummer doorgeven. Er waren voor een markt op Fuerteventura best veel kraampjes. Een stuk of drie groentekraampjes, kraampjes met geitenkaas van Fuerteventura, een stuk of 5 kraampjes met handwerk en kunst en een bar waar je drinken en tapas kon kopen. Ook was er livemuziek.

Rinse en ik besloten om een tapa te proberen die bereid zijn door La Jaira (een bekend restaurant in Puerto). We kozen voor een pitabroodje met groenten en Majorero kaas. We kregen er twee zelfgemaakte sausjes bij, allebei pittig, een met banaan en eentje gemaakt van dadels. Deze sausjes zijn ook in potjes te koop bij dit kraampje.

Caleta de Fuste

Zondag stranddag is een traditie die we nog niet willen verbreken dus besloten we na de markt nog even naar Caleta de Fuste te rijden. Een vakantieoord een minuut of 10 van de hoofdstad af. Het strand was heerlijk rustig en we konden hier heel fijn zwemmen in de zee. Na het zwemmen en zonnen liepen we een rondje door Caleta, dat was wel even schrikken. Waar er op de rest van het eiland nog meer dan de helft van alle zaakjes open lijkt te zijn (zelfs in Morro Jable) is hier meer dan drie kwart gesloten. Sommige normaal erg drukke straatjes lijken rechtstreeks uit een spookdorp.

Dit laat dan ook direct zien waarom ik niet zo gek ben op Caleta de Fuste, deze plaats draait echt helemaal om en op toerisme.

Arepas

Deze zondagavond gingen we eten op een plek waar we stiekem al een tijd naar uit keken. Namelijk Arepas Llaneras. Hier eet je (zoals de naam al zegt) Arepas. Arepas zijn heerlijke Venezolaanse broodjes gemaakt van maismeel. We kozen onze favoriete arepa gevuld met draadjesvlees, gebakken uitjes, avocado, gebakken ei en sesamzaadjes. Toen we hier twee jaar geleden kwamen was het een plek waar alleen lokale bevolking van wist, maar nu hoorden we veel Duits en Engels om ons heen. Gelukkig is dit tot nu toe nog niet ten koste van de kwaliteit van het eten gegaan.

Maandag 10-05-2021

Digital nomad maandagen

Na het weekend is het maandag altijd weer flink aanpoten. Daarom ontbeten we thuis en werkten een aantal uur flink door. ’s Middags lunchten we bij een leuke bakkerij niet te ver van ons appartement. Om een beetje balans te houden hebben we een nieuwe regel voor onszelf gemaakt waar we ons aan proberen te houden. We nemen nu maximaal één zoet broodje en delen daarbij ook iets hartigs (bij voorkeur met wat groente). Bij deze bakkerij was het wel moeilijk om niet voor dubbel zoet te gaan. Het taartje met chocolade (en afgetopt met verschillende chocolaatjes) laat wel zien waar ik het over heb denk ik :).

Vegetarische wraps

’s Avonds maakten we wraps met hummus (ze hebben hier een hele lekkere soort met kalamata olijven, klinkt vreemd, maar is heerlijk!), gebakken aubergine, gepaneerde en gefrituurde aubergine, tomaat, komkommer, ei en wat Griekse yoghurt.

Dinsdag 11-05-2021

Il Cappuccino Corralejo

Voordat we naar de Spaansles in Correlejo gingen moesten we nog even werken, na de Spaanse les besloten we vrij te nemen en een cappuccino met een broodje te nemen bij Il Cappuccino in Corralejo. Daarna reden we naar El Cotillo, we vergaten de tijd en dat we nog iets moesten regelen voor het avondeten dus namen we bij El Golosso in El Cotillo allebei een bladerdeegpasteitje met ei en aardappel.

Woensdag 12-05-2021

Digital Nomad Fuerteventura

Vandaag maakte Rinse pancakes met Nutella en aardbeien als ontbijt. Daarna was het tijd om te werken. Tussendoor maakten we een wandeling door Puerto, er is hier altijd wel iets leuks te zien. Deze keer kwamen we een rijdende hondensalon tegen, superleuk. Na deze wandeling gingen we weer aan het werk en ’s avonds aten we een pasta met rookspekjes, groene asperge en een roomsausje met Parmezaanse kaas. Helaas kreeg Rinse later op de avond weer last van een erge migraine aanval.

Ontbijten in Puerto

Typisch iets voor ons, vergeten om ontbijt in huis te halen. Een groot probleem natuurlijk en we vonden het dan ook heel erg dat we ergens buiten de deur moesten gaan eten. Rinse was nog niet helemaal fit, maar het ontbijt deed hem wel goed.

Na het ontbijt werd er nog een beetje gewerkt, maar doordat het met Rinse nog niet zo goed ging, was het niet een erg productieve dag.

Podenco Canario Fuerteventura

Later in de middag liepen we nog wel een klein stukje over het strand, waar een mooi beeld van de Podenco Canario hond blijkt te staan (was ons nog nooit opgevallen). De Podenco Canario is een hondenras die veel voorkomt op de Canarische eilanden. Hij werd en wordt nog steeds veel gebruikt voor de jacht, helaas worden veel van deze honden slecht verzorgt. Gelukkig zijn er wel steeds meer mensen die zich om deze en andere honden (en katten) op het eiland bekommeren.

In de loop van de avond werd de hoofdpijn van Rinse helaas weer erger.

Vrijdag 14-05-2021

Spaans les in Corralejo

Omdat Rinse nog steeds niet helemaal de oude was besloten we ook vandaag een beetje rustig aan te doen.
Na iets langer te hebben geslapen gingen we uiteindelijk wel naar Spaansles. Na de les aten en dronken we wat om vervolgens weer naar Puerto te rijden en weer een beetje uit te rusten.

Pannenkoeken Fuerteventura

Wat later op de avond leek Rinse een beetje op te knappen en in Nederland heeft hij dan altijd zin in pannenkoeken. Toevallig had ik een paar dagen geleden een leuk uitziend crêpe restaurantje gezien en dus besloot ik Rinse te trakteren op Crêpes. Dat was absoluut geen slecht idee. De inrichting van dit restaurant is heel bijzonder. Op de witte wanden zijn zwarte tekeningen gemaakt en ook verder bestaat het interieur voornamelijk uit zwart en wit. Het restaurant geeft kwa sfeer, ondanks dat het Franse crêpes serveert, een Japanse indruk.

Crêpe restaurant

De crêpes zijn niet duur en je krijgt echt veel voor je geld. Wel wordt alles geserveerd op papieren bordjes en gebruiken ze plastic bekers. Als je na een hartige crêpe nog een plekje overhebt dan moet je zeker ook een zoete crêpe proberen. Die zijn echt fantastisch, zowel hoe ze eruitzien als de smaak. Ook vond ik de roze waterflesjes heel erg leuk.

Zaterdag 15-05-2021

Italiaans ontbijt Fuerteventura

Vandaag begonnen we de dag met een ontbijt bij Arancino Café aan Primero de Mayo, dit is de winkelstraat van Puerto del Rosario. Helaas waren de croissantjes met Nutella op, maar gelukkig kon de vriendelijke en trotse Italiaanse eigenaar een paar voor ons maken.

Verse croissants met Nutella

Het was de 20 minuten wachten absoluut waard, dit was werkelijk waar de lekkerste croissant ooit. De Nutella was meegebakken en er zat een klein suikerlaagje op. Later bleek dat hij het croissantdeeg zelf maakt en dit toevallig net klaar had toen wij kwamen. De 20 minuten was precies de tijd die de croissants in de oven moesten, verser kan niet.

Winkelen op Fuerteventura

Na het ontbijt keken we bij een paar winkels, vooral in Centre Commercial Las Rotondas zijn veel winkels te vinden, zoals een H&M, C&A, Zara en New Yorker. Na even bij winkels te hebben gekeken aten we een empanada en een maisbol met dulche de leche (dit is een soort Berlinerbol gemaakt van maismeel en gevuld met karamelpasta).

La Atalayita

Je hoort en leest vaak dat Fuerteventura niets te bieden heeft aan cultuur, daar ben ik het niet mee eens. In de middag Bezochten we La Atalayita een prehistorisch dorp waar de oorspronkelijke bewoners van het eiland hebben geleefd. Er is een bezoekerscentrum, maar dat zag er toen wij er waren een beetje verlaten uit. We zijn dus maar gewoon zelf langs de prehistorische huisjes gelopen. Dit is een leuke wandeling en het lijkt mij ook leuk om hier met kinderen heen te gaan, omdat je heel veel geiten tegenkomt. Ook is er een grote picknickplaats.

Pozo Negro

Na het bezoek aan La Atalayita reden we een klein stukje door naar Pozo Negro. De zee was erg onstuimig vandaag, maar dat is natuurlijk juist een mooi gezicht. Het leek echter geen geschikt weer om een prachtige zwanenwaterfiets te gaan huren. Er is een leuk restaurant aan zee, maar we hadden nog niet zoveel honger. Daar hadden we later spijt van want op de terugweg kregen we heel erg honger we besloten een tosti te eten in het shopping centrum in Puerto del Rosario en dat bleek geen goed idee. Absoluut geen aanrader. De volgende keer proberen we het visrestaurant in Pozo Negro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *