Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 7:

We zijn ondertussen al bijna twee maanden als digital nomad op Fuerteventura. Het locatie onafhankelijk werken bevalt ons steeds beter. Het lukt ook steeds beter om een goede balans te vinden tussen werken en genieten. De ‘laptoplifestyle’ is wat ons betreft de perfecte manier van leven.

Deze week hebben we naast werken bijvoorbeeld een luxe driegangen dagmenu gegeten voor een prikkie, zijn we naar het strand geweest in Puerto del Rosario en hebben we gepicknickt en een prachtige wandeling gemaakt in het binnenland van Fuerteventura.

Zondag 16-05-2021

Ontbijten in Puerto del Rosario

Zoals iedere zondag ontbeten we ook deze keer weer buiten de deur. Deze keer bij één van onze favoriete plekken in Puerto del Rosario, Te Quiero Café. Het was nog vroeg dus waarschijnlijk waren zowel wij als de degene die onze bestelling opnam nog niet helemaal wakker. Wat wij dachten te bestellen: twee cappuccino, één croissantje met Nutella, één tostada met tomaat en serranoham. Wat we kregen: twee cappuccino, twee croissantjes met Nutella, twee croissants met tomaat en geitenkaas. Gelukkig smaakte het erg lekker, we zaten wel veel te vol na dit ontbijt.

Digital nomad avondeten Corralejo

We reden naar El Cotillo met als plan naar het strand te gaan, helaas was het ons te koud en besloten we daarom maar een wandeling te maken en daarna een kleinigheidje te nemen bij Mil Deseos. Hierna reden we naar Corralejo waar we bij een paar winkels keken. Aan het begin van de avond aten we bij Pintxo in Corralejo een wrap en een broodje met Spaanse tortillas. Aan de overkant bij Alma namen we nog een kopje koffie en deelden een Nutella taart. En dat was dan alweer onze zondag.

Maandag 17-05-2021

Kennismaken met andere digital nomads

Vandaag hadden we een paar afspraken staan. Als eerste was het tijd om wat boodschappen te doen. Daarna ging ik wat drinken met Gabi van Petie Retreat. Gabi ken ik via Instagram en zij woont gedeeltelijk in Nederland en gedeeltelijk op Fuerteventura, hier organiseert zij ook retreats. Het was superleuk om haar eens in het echt te leren kennen en te praten met iemand die al een tijdje heen en weer reist tussen Nederland en Spanje.

Zoommeeting vanaf Fuerteventura

’s Middags hadden we een zoommeeting met klanten. Ook al was de reden van de afspraak vervelend, toch is het fijn om even klantcontact te hebben en samen te zoeken naar oplossingen.

Duitse bakker Puerto del Rosario

We besloten nog even samen een cappuccino te gaan drinken en een kleinigheidje erbij te delen, aangezien hier in de hoofdstad van het eiland aan de siësta wordt gedaan kozen we voor de Duitse bakkerij, geen verkeerde keuze. We hadden zijdelingsuitzicht op zee en zowel de koffie als het chocoladepistache gebakje waren erg lekker.

Gezond eten als digital nomad

Als avondeten maakten we rijst met verschillende groenten, ananas en een eitje. We maakten een flinke pan vol, zodat we er later in de week nog een keer van zouden kunnen eten. We merken wel dat het als digital nomad soms best lastig is om gezonde maaltijden te koken, daarom proberen we nu vaker voor twee dagen te koken.

Dinsdag 18-05-2021

Spaans leren op Fuerteventura

Voordat we Spaans les hadden ontbeten we bij La Ola in Corralejo. Ze hebben hier erg lekkere napolitana (Italiaanse chocoladebroodjes) en belegde broodjes met kalkoenfilet, ei en sla. Ook de cappuccino is hier heel erg goed. Bij de tafel naast ons zat een erg eng uitziende wesp, maar na even te hebben gegoogeld bleek dat deze (vrijwel) niet steken. Dat is voor ons ook één van de voordelen van Fuerteventura, er zijn bijna geen wespen (wij zijn dus allebei doodsbang voor wespen).

IJs eten in Corralejo

Met Spaans maakten we een begin aan de verledentijd, dat is nog wel even moeilijk hoor. Na de Spaanse les liepen we nog wat door Corralejo en namen we een ijsje bij La Nativa (aanrader!) hier hebben ze lekker ijs en een mooi terrasje. Naast La Nativa zit overigens een leuk veganistisch zaakje waar je lekker schijnt te kunnen eten.

Woensdag 19-05-2021

Digital nomad werkdag

Op de dagen na Spaans besteden we meestal meer tijd aan werk. Tussendoor lunchten we bij El 36 Café. Als avondeten maakten we lasagne met gerookte zalm en courgette. Een grote portie, zodat we een deel kunnen opwarmen.

Donderdag 20-05-2021

Puerto del Rosario Digital nomad stad

Na een ochtend werken lunchten we bij Arancino Café in de winkelstraat van Puerto del Rosario en daarna gingen we naar het strand. Het weer is de laatste weken iets minder en dus kunnen we niet zo vaak naar het strand als we zouden willen. Het voordeel daarvan is dat je er weer extra van geniet als het wel kan. Het strand van Puerto is wat mij betreft ook een goede reden om juist in de hoofdstad te verblijven als je als digital nomad naar Fuerteventura komt. Het is heerlijk om na een ochtend werken naar het strand te kunnen lopen en de zee in te kunnen springen om even lekker te zwemmen.

Vrijdag 21-05-2021

Spaans les

Voordat we weer naar Spaans les gingen verrichten we nog aardig wat werk. In Corralejo hadden we gelukkig nog net even tijd om een cappuccino te drinken een bomba te nemen (dit is zo lekker! Een soort berliner bol gevuld met banketbakkersroom, mijn favoriete versie gevuld met Nutella hadden ze helaas niet).

Het Spaans wordt langzaam maar zeker beter, de verleden tijd is best moeilijk en het lukt ons niet om zoveel te oefenen als we zouden willen. We vinden het allebei fijn dat we Spaans les volgen, omdat het toch een soort van structuur geeft om twee keer in de week ergens op een vaste tijd te moeten zijn.

La Jaira de Demian

Na het Spaans besloten we een tafel te reserveren bij La Jaira de Demian in Puerto del Rosario, hier aten we een uurtje later een heerlijk en goedkoop dagmenu. Als voorgerecht namen we één keer octopus empanada en een keer de rijstsalade. Als hoofdgerecht had ik gefrituurde vis met een salade en een echt heerlijke saus en Rinse gehaktballetjes in vijgensaus met frites. Eigenlijk was het de bedoeling om deze gerechten te delen, maar ik vond Rinse zijn gerecht echt niet lekker terwijl hij het heerlijk vond, daarom besloten we het elk maar bij onze eigen portie te houden.

Dagmenu

Het nagerecht was het beste, dit was een mousse van papaya tussen twee stukjes cake met melkchocolade en een sausje van witte chocolade echt heerlijk. Voor een totaal van €26,- hadden we hier ook nog elk een glas wijn , broodjes met verschillende soorten zeezout en verschillende soorten olijfolie vooraf en een halve liter water bij.

Het is wel echt aan te raden om te reserveren bij La Jaira, buiten zitten was vanwege onze late reservering al niet meer mogelijk en we hebben verscheidene mensen weggestuurd zien worden.

Na zo’n luxe en vullende maaltijd in de middag hadden we ’s avonds helemaal geen honger meer, en dus scheelde het ons weer een keertje koken (nog beter, het scheelde weer een keer afwassen).

Zaterdag 22-05-2021

picknick Fuerteventura

Omdat we het vandaag te hard vonden waaien voor het strand besloten we wat meer landinwaarts te gaan kijken. We reden naar het dorpje Vega de Río Palmas. In dit leuke dorpje gingen we eerst gezellig picknicken. Ik vind het zo leuk aan Fuerteventura dat bijna ieder dorpje wel een picknickplaats heeft. Deze tafeltjes stonden naast een speeltuin en wat sporttoestellen direct aan de doorgaande weg. Maar doordat deze weg zo rustig was en door alle mooie bloemen en planten om ons heen was het echt een prachtige plek om te picknicken.

Vega de Río Palmas

Na onze picknick gingen we wandelen langs het pad dat van Vega de Río Palmas naar Ajuy gaat. Voor ons is zo’n stuk lopen veel te ver dus besloten we na een tijdje hetzelfde pad weer terug te lopen. Het was een hele mooie wandeling. Heel anders dan de andere plekken die we op Fuerteventura tot nu toe hebben bezocht. Later hoorde ik dat we eigenlijk nog een stukje verder hadden moeten lopen, omdat het dan nog mooier zou zijn. Dat moeten we dus nog maar een keer proberen te doen.

finca restaurant

Na onze wandeling reden we naar een Finca met restaurant. Hier worden de meeste groenten en kruiden die ze in de typisch Spaanse gerechten gebruiken zelf verbouwt en ook de eieren komen van de eigen kippen. Al op de parkeerplaats zie je de mooiste planten staan, waaronder lavendel (nog nooit eerder gezien op Fuerteventura). Ook lopen er ezels in de wei en is er een ren met veel kippen.

Het terras is aangelegd op een verhoging omgeven met mooie bloemen en planten.
Omdat we nog niet weer zoveel honger hadden na de picknick deelden we een Spaanse tortilla met wat brood.
De tortilla was erg lekker en ook het brood, waar venkelzaadjes in mee waren gebakken smaakte heerlijk. Deze plek kan ik iedereen van harte aanbevelen. (La Finca Agricola, Vega de Río Palmas).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *