Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 8:

We zijn alweer twee maanden op Fuerteventura. Het digital nomad leven bevalt ons nog steeds erg goed. Gelukkig gaat het met het Coronavirus ook weer een beetje de goede kant op. Hopelijk blijven de Canarische eilanden voor Nederland op geel, dan hoeven we volgende maand ook geen PCR- en sneltest meer te laten doen. Dat scheelt veel stress en ook behoorlijk wat geld.

Zondag 23-05-2021

Windkracht 6

Zondag stranddag was een paar weken de regel. Helaas was het vandaag net zoals vorige week zondag niet echt strandweer. Het waaide flink (windkracht 6). We besloten wel even buiten de deur te gaan eten bij Arte y Sabor. Mijn koffie waaide (letterlijk) haast uit het kopje. Toch hadden we er geen spijt van hier te zijn gaan ontbijten. We namen bij onze koffie alfajores (Argentijnse koekjes), maar deze keer niet de normale, we kozen voor een iets luxere versie. Eentje was omhuld met witte chocolade en de andere met melkchocolade en naast dat deze gevuld was met dulce de leche was deze laatste ook nog gevuld met Nutella.

Netflix en hapjes

Na dit winderige ontbijt hadden we het wel even gehad met het buiten zijn. We besloten lekker binnen te blijven en films en series te kijken. Natuurlijk namen we daarbij allerlei lekkere hapjes. Zo’n dagje is op zijn tijd ook wel eens fijn.

Maandag 24-05-2021

Spaans ontbijt

Op deze maandag maakten we een lekker ontbijt met croissants en een baguette met Majorero kaas en verse tomaten van Fuerteventura. Daarna gingen we flink aan het werk. Aan het eind van de middag liepen we een stukje door Puerto del Rosario en dronken koffie bij Pulido Alonso, hier maakten we ook meteen even het huiswerk voor Spaans.

Gezond eten als digital nomad

’s Avonds maakten we een quinoa salade met tomaten, komkommer, feta, rode ui en grote gegrilde garnalen. Tot voor kort had ik nog nooit quinoa gehad, maar nu eten we het best wel vaak. Het is erg lekker en schijnt aardig wat ijzer te bevatten (goed tegen mijn bloedarmoede).

Tijdens de wandeling door de hoofdstad zagen we ook nog prachtige bomen in bloei staan. Ik heb geen idee hoe deze bomen heten. Als jij wel weet hoe deze bomen heten dan zou ik het leuk vinden als je een reactie achterlaat, ik ben namelijk erg benieuwd.

Dinsdag 25-05-2021

Tomaten van Fuerteventura

De tomaten die op Fuerteventura en de andere Canarische eilanden worden verbouwd zijn zo lekker. Daarom besloten we vandaag weer te ontbijten met tomaat, deze keer op een geroosterd broodje met een klein beetje fetakaas eroverheen verkruimeld.

Na dit lekkere ontbijt konden we er weer even tegenaan. Toch besloten we voor de Spaans les nog even een broodje en een koffie te nemen in Corralejo.

Uruguayaanse bakker Puerto del Rosario

Na de taalles moesten we nog even aan het werk. Daarna aten we een kleinigheidje (een heerlijk klein gesuikerd croissantje en een klein kaascroissantje + een empanada met tonijn om precies te zijn) bij de Uruguayaanse bakker in Puerto del Rosario.

Ook hierna was het nog eventjes tijd om te werken. Voor het avondeten maakten we een heerlijke Braziliaanse visstoof (Moqueca). Dit recept ga ik zeker nog een keer op de blog delen.

Woensdag 26-05-2021

Digital nomad dag

Vandaag was een dag zoals je zou willen dat al je dagen als digital nomad zullen zijn (waarschuwing, zo zijn ze dus niet altijd!!).

Als ontbijt maakten we een geroosterd broodje (tostada) met een Grieks roerei (roerei met tomaat, oregano en feta). Daarna werkten we een paar uurtjes lekker door. We gingen lunchen bij Zielo terraza, een superleuk restaurantje die open is tot twee uur in de middag. Dit restaurant heeft een prachtig terras met uitzicht op de haven van Puerto del Rosario. De specialiteit van dit restaurant is Serranoham. Ze hebben hier ham van hele goede kwaliteit. Ook de tortilla’s (met geitenkaas) is erg lekker.

Huiswerk maken op het terras

Het maken van het huiswerk voor Spaans doen we tegenwoordig meestal op een terras en ook deze keer hebben we het na het eten erbij gepakt. Na het lunchen besloten we naar het strand van Puerto te gaan. Dit strand in de hoofdstad behoort tot een van onze favorieten van het eiland.

Omdat we na het zwemmen weer wat trek kregen namen we nog een kleinigheidje in de hoofdstraat en gingen daarna terug naar het appartement om nog even te werken en een beetje uit te rusten.

Eten op het strand

Omdat het deze avond volle maan zou zijn besloten we om wat later te eten en dit mee te nemen naar het strand. We aten nogmaals de Braziliaanse visstoof en genoten hiervan terwijl we keken naar de zonsondergang. Na het eten en gezellig kletsen wandelden we langs de haven en keken naar de volle maan die goed te zien was, maar helaas nogal lastig te fotograferen.

Donderdag 27-05-2021

Werkoverleg op het terras

Ook vandaag was een topdag! Eerst gingen we ontbijten bij Te Quiero Café in Puerto del Rosario. Deze Italiaanse bakkerij/lunchroom kenden we al van onze vakantie twee jaar geleden. De cappuccino’s zijn hier heel erg goed en ook de croissants met Nutella zijn een aanrader. Deze keer probeerden we ook een gesuikerd rolletje gevuld met room, ook erg lekker. We bleven na het ontbijt zitten om even werkoverleg te houden en een paar kleine taken af te handelen (het is zo fijn dat we overal waar een internetverbinding is aan het werk kunnen). We bestelden nog een lekker broodje om te delen en gingen nog even aan het werk in het appartement (ook al kunnen we in theorie overal werken, met twee laptops werken we toch liever op een vaste plek).

Caleta de Fuste

Na het werk gingen we naar het strand van Caleta de Fuste. Normaal gesproken is het hier levendig tot druk, maar door Corona is het hier nu heel erg rustig. Voor de hotels en de restaurants is dat natuurlijk erg, maar voor ons was het fijn dat het zo rustig was.

Vrijdag 28-05-2021

Vroeg beginnen met werken

Vandaag moesten we (eigenlijk vooral Rinse) vroeg opstaan, omdat we nog voor de Spaans les een paar uurtjes wouden werken. We begonnen dus ook zonder ontbijt met werken en besloten daarna in Corralejo even snel een cappuccino en een napolitana te nemen.

Couscous eten in Puerto del Rosario

Na het Spaans gingen we in Puerto nogmaals koffiedrinken en we deelden er een heerlijk Oreo gebakje bij. Daarna gingen we weer aan het werk. We hadden om 7 uur gereserveerd bij Muka Muka een Arabisch restaurant in Puerto del Rosario. Vrijdag is couscous dag en dat wouden we wel eens proberen. Gelukkig had ik van tevoren contact opgenomen. Het bleek dat de couscous eigenlijk alleen ’s middags is, maar gelukkig konden ze zorgen dat ze ’s avonds ook nog couscous voor ons hadden.

Het restaurant was veel mooier dan we dachten. Binnen is het in Marokkaanse stijl ingericht met een oosterse bank en Arabische lampen. Ook op het overdekte terras hebben ze een subtiele Arabische sfeer gecreëerd.

Marokkaans restaurant Fuerteventura

De couscous werd gebracht in een kleine tajine en bevatte een flinke kippenpoot en groentes zoals, courgette, aardappel en pompoen. Omdat we geen van de nagerechten die werden opgenoemd kenden kozen we voor iets wat werd omschreven als vijf kleine zoete hapjes. We bestelden er ook Marokkaanse thee bij. De kleine hapjes bestonden uit twee verschillende soorten lekkernijen. Het deed een beetje denken aan baklava. De thee werd gebracht in een Marokkaans kannetje op een mooi dienblad. Zowel de thee als het nagerecht waren erg lekker.

Goedkoop uit eten in de hoofdstad

We moesten erg lang wachten op de rekeneng, maar toen wij deze eindelijk kregen viel die gelukkig heel erg mee. Er was namelijk een vergissing gemaakt, we hadden per ongeluk couscous voor één persoon gekregen (vandaar dus 1 kippenpoot). We zaten goed vol dus meer had het ook niet hoeven te zijn. Voor dit etentje inclusief een grote fles water waren we nog geen €20,- kwijt. De restaurants op Fuerteventura zijn niet allemaal goedkoop, maar als je weet waar je moet zijn en wat je moet bestellen (en hoeveel je moet bestellen) dan kun je hier echt goedkoop heerlijk uit eten.

Zaterdag 29-05-2021

Puerto del Rosario markt

Op zaterdagochtend is er een markt in Puerto del Rosario. Deze markt bevindt zich bij het busstation en je kunt hier voornamelijk groente en fruit kopen. Omdat we nog maar een paar dagen in de hoofdstad zouden blijven, was het voor ons niet handig om dit te gaan kopen. Toch besloten we om na ons ontbijt even een kijkje te nemen.

Overdekte markt

De markt bevindt zich bij het busstation. We hoefden ons hier niet te registreren zoals bij de markten in Tetir en in La Oliva wel het geval was. Het was nog erg rustig toen we aan het begin van de ochtend langs de kraampjes liepen en ook niet alles was al helemaal uitgestald. Er stonden een muziekinstallatie en muziekinstrumenten klaar, dus later was er vast livemuziek. Ook was er een bakkers kraam waar je een broodje kon zitten eten. Het is een leuke markt om je boodschappen te doen, of om gewoon even doorheen te lopen.

El Charco – Las Salinas

Na het bezoek aan de markt besloten we om een rondje te lopen door de wijk El Charco – Las Salinas. Dit is een wijk van Puerto del Rosario waar je nog minder toerisme vindt dan in de andere wijken van de hoofdstad. We zagen een paar leuke restaurantjes om wellicht een keer te proberen. Verder maakte de wijk een beetje een vervallen indruk.

Nagerecht van de Canarische eilanden

Na deze wandeling aten we nachos met alles erop en eraan bij Arepas LLaneras. Dit is echt een aanrader. Voor ons was het zat genoeg om een portie te delen. We besloten na de nachos ook nog een nagerecht te delen. We kozen voor Polvito Uruguayo. De naam doet anders vermoeden, maar dit nagerecht met dulce de leche en koekjes is een typisch nagerecht van de Canarische eilanden. Bij veel toeristische restaurants kun je dit nagerecht niet bestellen, maar bij de meer lokale restaurants (vooral in Puerto del Rosario) staat het regelmatig op de kaart.

De rest van de middag brachten we in het appartement door. Een beetje relaxen en nog wat kleine werkzaamheden uitvoeren.

Omdat we nog best wel vol zaten van de gigantische portie nachos, namen we alleen nog koffie met gebakjes en een empanada.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *