Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 9:

Na een heerlijke maand als digital nomad in Puerto del Rosario was het nu weer tijd om van de hoofdstad van Fuerteventura terug naar het Noorden van het eiland te gaan. We hadden een prachtige villa met privé zwembad geboekt net buiten Corralejo. Lees snel verder om te ontdekken of deze villa inderdaad een droomplek voor digital nomads is.

Zondag 30-05-2021

Picknick op het strand

De positiviteit van afgelopen week zette vandaag gelukkig nog even door. Het weer was deze zondag weer heerlijk. We ontbeten weer bij Arte y Sabor (de Uruguayaanse bakker). Deze keer met een soort wentelteefjes. We deelden eentje en namen koffie. Aan het strand ontbeten we iets uitgebreider. We hadden aardbijen , versgeperste sinaasappelsap (kun je prima meenemen in een goed schoongemaakt (olijven)potje), bladerdeeg Nutella swirls en bij de bakker gekochte mais bollen met dulce de leche bij ons.

In het appartement vonden we een windscherm. Uiteindelijk heeft Rinse deze met behulp van een lavasteen diep genoeg in het zand weten te krijgen (niet zo’n goed idee zo bleek, zijn hele hand was kapot). Voor in de middag hadden we zelf van bladerdeeg pizzabroodjes gemaakt.

Pizzeria Puerto del Rosario

We bleven de hele dag aan het strand en haalden tegen het begin van de avond een pizza om op het strand op te eten. Tijdens het wachten op de pizza kregen we van het restaurant een lekker hapje, altijd goed toch?!

Maandag 31-05-2021

Duitse bakkerij Fuerteventura

Om de werkdag goed te beginnen, starten we met een ontbijtje bij de Duitse bakker in de hoofdstraat van Puerto. Daarna was het tijd om een aantal uur te werken en te leren (Ik ben namelijk bezig voor het praktijkdiploma loonadministratie).

La Cencerra Puerto del Rosario

Wat later in de middag aten we bij La Cencerra. Dit is een soort luxe cafetaria met typisch Canarische gerechten.
We bestelden wel veel te veel en waren na het eten van alle patat en kroketjes wel een beetje misselijk (misschien hadden we ook geen zoete koffies en nagerecht meer moeten nemen….).

Villa met privé zwembad

Na het eten was het tijd om in te pakken voor de verhuizing naar ons volgende verblijf de volgende dag. De hele maand juni hebben we een villa met privézwembad. Deze hebben we speciaal geboekt omdat mijn zusje Nicóle twee weken bij ons komt.

Dinsdag 1-06-2021

Digital nomad leven

Op een ‘verhuisdag’ lukt het ons niet om te werken. Behalve antwoorden op een paar mailtjes en whatsapp berichten werken we op deze dagen dus niet.

Omdat we geen afwas meer in het appartement willen op de laatste dag ontbijten we dan buiten de deur (ja, anders doen we dat ook wel vaak haha). Vandaag kozen we voor El Perenquén in Puerto del Rosario. Dit leuke (tapas) restaurant zit naast Zielo Terraza en ’s ochtends kun je gerechten kiezen van de speciale ontbijtkaart. El perenquén is een goedkopere plek om te ontbijten dan Zielo Terraza, maar je hebt wel ongeveer hetzelfde uitzicht.

We kozen voor een broodje met Spaanse tortillas en een broodje met geitenkaas en tomaat. De cappuccino’s bleken hier ook erg goed en de chocoladetaart die we later tijdens het maken van het huiswerk voor Spaans nog deelden was ook heel erg lekker. Deze plek is echt een aanrader voor wie wil ontbijten in de hoofdstad van het eiland.

La Capellania

Na het ontbijt pakten we de laatste dingen in en maakten we het appartement nog een beetje schoon. Na de sleutel afgifte reden we richting Corralejo voor onze Spaans les. Na de taalles deelden we een broodje en gingen daarna op weg naar de villa.

De villa ligt in Capellania, dit is een villawijk die bij Corralejo hoort. Het is ongeveer 5 minuten rijden vanaf het centrum van Corralejo. Het duurde even voordat we de villa hadden gevonden, blijkbaar klopte het adres niet.

Toen we met behulp van de routebeschrijving de villa eindelijk hadden gevonden gingen we enthousiast naar binnen. Het was een ruime villa die er op het eerste oog goed uitzag. Ook het zwembad was erg mooi. De jacuzzi was helaas kapot, maar dat wisten we van tevoren.

Villa schoonmaken

Na een rondje door het huis, kwamen we erachter dat het niet helemaal schoon was. We besloten alle deurklinken en lichtknopjes schoon te maken (misschien moet je dit tijdens corona sowieso even doen in een nieuw verblijf).

We besloten een pizza te halen bij de pizzeria in de buurt, maar deze leek ons niet zo schoon. Daarom gingen we naar het centrum van Corralejo en deelden we een pizza bij New Bakery Cafe.

Uitgeput van de ‘verhuizing’ vielen we inslaap. Gelukkig was het heerlijk stil hier ’s nachts, iets wat niet overal op het eiland zo is.

Woensdag 2-06-2021

Ontbijten aan het zwembad

Helaas kwamen we er toen we ontbijt wouden maken achter dat het meeste serviesgoed niet was schoongemaakt voordat het in de kastjes was gezet. We besloten om te kijken wat wij deze maand zouden gaan gebruiken en deze dingen allemaal af te gaan wassen. De rest zetten we bij elkaar in kastjes en lades die we daarna dicht zouden laten. We zijn een flinke poos bezig geweest met afwassen. Maar toen het afwassen eindelijk klaar was, en we het ontbijt buiten neer hadden gezet genoten we volop van het uitzicht op het zwembad en het lekkere ochtend zonnetje.

Het werken in de villa wou prima, het internet was buiten en in de woonkamer erg goed. ’s Avonds maakten we pasta met verse zeevruchten.

Donderdag 3-06-2021

Kakkerlakken

Vanochtend trof ik een hele nare verrassing aan in de badkamer. Er rende een kakkerlak uit het toiletpapier rolletje. Helaas waren Rinse en ik niet snel genoeg om hem te vermorzelen. Een naar idee dat deze dus nog steeds rondliep. Wat ons ook zorgen baarde was dat het een nogal kleine kakkerlak was, hier betekent dat doorgaans dat het om een jonkie gaat.

Toen we wouden douchen bleek er schimmel in het douchegordijn te zitten. Rinse belde de beheerders om te vragen om een ander douchegordijn en om te vragen om een kakkerlakkenval, we hadden er namelijk nog eentje gezien (het lukte wel om deze te vermoorden).

Ontbijten in Corralejo

Na al deze viezigheid hadden we niet zoveel zin meer om bij het appartement te ontbijten en daarom besloten we een broodje en koffie te gaan halen in het oude centrum van Corralejo. Hier konden we ook meteen boodschappen doen. Hierna konden we weer lekker doorwerken aan het zwembad (waar we nog steeds niet in waren geweest).

’s Avonds waren we weer aardig bekomen van de viezigheid van die ochtend en dus maakten we van de zeevruchten die we over hadden een lekker gerechtje met quinoa.

Vrijdag 4-06-2021

Kakkerlakken in La Capellania

Omdat we er nu op verdacht waren dat er kakkerlakken konden zitten vroeg ik Rinse om mee te lopen naar de badkamer. Wat was ik daar blij om! Gelukkig deed hij de deksel voor mij omhoog en keek in de wc-pot. Er zat een gigantisch dikke kakkerlak onder het randje. Vreselijk! Gelukkig werkte het om hem door te spoelen. Toch heb ik daarna niet meer ontspannen op het toilet kunnen zitten.

Voor het ontbijt maakte ik menemen, dit is een Turks roerei met tomaat, ui en knoflook. Het smaakte ons allebei niet zo goed, omdat we steeds meer aan de hygiëne van de villa gingen twijfelen.

Dagmenu Tu Casa lll

Na het werk en de Spaans les aten we een dagmenu bij Tu Casa lll in Corralejo. Hier heb je een ruime keuze uit voor hoofd en nagerechten. Inclusief een drankje en brood met aioli kost zo’n dagmenu hier ongeveer €10,-.

Voor ’s avonds haalden we luxe alfajores die we bij het appartement op aten. We keken een film, dat was erg gezellig, maar tot mijn grote schrik rende er een kakkerlak over de vloer van de woonkamer. Gelukkig kon Rinse ook met deze afrekenen.

Kakkerlakken gif

We spoten zowat de hele fles met bestrijdingsmiddelen leeg en deze nacht sliep ik vreselijk slecht. Het poosje dat ik sliep had ik de meest gruwelijke nachtmerries over kakkerlakken.

Zaterdag 5-06-2021

Digital nomad problemen

Gelukkig zagen we deze ochtend geen kakkerlak. We ontbeten buiten de deur in een leuk straatje een stukje buiten het centrum van Corralejo. Na het ontbijt gingen we bij de villa de was ophangen. Net toen ik tegen Rinse zij dat een wasmachine ook wel een plek voor kakkerlakken is (warm en vochtig) zag ik iets liggen wat er eigenlijk wel verdacht veel op leek. En ja hoor, er lag een kleine dode kakkerlak in de wasmachine.

Rinse heeft hem er met een wasknijper uitgehaald en daarna hebben we alle kleren weer opnieuw gewassen.

Betancuria klooster

We probeerden de kakkerlakken snel weer te vergeten en reden naar Betancuria. Dit leuke plaatsje in het midden van het eiland is een van de mooiste dorpen van Spanje. Vroeger is dit de hoofdstad van Fuerteventura geweest.

Omdat we al vaker in Betancuria zijn geweest besloten we even te picknicken in het parkje en daarna naar het oude klooster te gaan. Hier zijn alleen de muren en balken nog van over. Je kunt hier gratis rondlopen en het is een hele mooie plek om foto’s te maken. De rest van Betancuria sloegen we deze keer over.

Surf cafe

Eigenlijk wouden we na het bezoek aan het klooster gaan eten bij Canela Cafe in Lajares, maar helaas was hier alles vol. Waarschijnlijk kwam dat door de markt op zaterdag.

Toevallig hadden we in Corralejo ook een surf cafe/restaurant gezien. We besloten dus naar Corralejo te gaan om Citrus Surf cafe eens te proberen.

Citrus surf cafe

Toen we door de smalle binnenruimte naar achteren liepen, wisten we direct dat we goed hadden gekozen. Er blijkt hier een heel groot terras achter verstopt te zitten. Alles zag er heel schoon uit en het eten dat andere mensen hadden besteld zag er ook goed uit.

We kozen voor een burrito met chili con carne en een vegetarische lasagne. Het was allebei superlekker en ook de prijs viel heel erg mee. Canela Cafe heeft er wat ons betreft een concurrent bij.

1 reactie op “Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 9:”

  1. Pingback: Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 10: |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *