Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 10:

Als digital nomad kom je soms voor problemen te staan. Ondanks dat je op internet goed kijkt naar de foto’s, beschrijvingen en reviews weet je nooit precies waar je terechtkomt. Op Fuerteventura zijn gelukkig veel mooie en schone accommodaties te vinden. Toch hadden wij, zoals je in het bericht van vorige week kon lezen, deze keer niet zoveel geluk.

Zondag 6-06-2021

Kakkerlakken

Na weer een nacht slecht geslapen te hebben met nachtmerries over kakkerlakken vertelde ik Rinse dat als ik deze ochtend weer kakkerlakken zou zien, ik hier niet meer wou blijven. En al helemaal mijn zusje Nicóle die binnenkort komt hier niet zou willen laten slapen.

Gelukkig zagen we geen enkele kakkerlak. We gingen gerustgesteld ontbijten bij Secreto del Sur. Hier maakten we ook meteen wat Spaans huiswerk. Na het ontbijt gingen we terug naar het appartement om tortilla’s te maken. Deze wouden we meenemen als lunch op het strand.

Vieze villa

Terwijl Rinse bezig was de tortilla te bakken, pakte ik wat andere hapjes bij elkaar. Helaas wou de tortilla niet mooi lukken. Hij bleef helemaal vast zitten in de pan en we konden deze dus ook weggooien. Met flink extra olie probeerden we het nog een keer. Toen viel mijn oog echter op iets op de grond. Na beter kijken bleek dit dus toch een kakkerlak te zijn en vlak bij mijn voet lag er ook eentje. Ze waren gelukkig allebei wel dood (door alle gif die we hadden gespoten). Het waren vrij kleine kakkerlakken dus eigenlijk wisten we wel zeker dat er ergens een nest moest zitten.

Digital nomad accommodatie problemen

We besloten om de hele keuken goed schoon te maken, want wie weet waar die beestjes allemaal hadden gelopen voordat ze stierven. Tijdens het schoonmaken van het aanrecht kwamen we tot een heel erg onaangename conclusie. Rondom de broodrooster lagen allemaal kleine zwarte stipjes (die je dus niet ziet op het aanrecht vanwege de structuur). Deze stipjes bleken na even te hebben gegoogeld dus kakkerlakken poepjes te zijn. Ook rondom de wasbak en in de hoekjes van het aanrecht bleek heel veel kakkerlakken poep te zitten. Dit kon ook nooit van een paar dagen zijn, waarschijnlijk hadden ze het aanrecht alleen heel oppervlakkig schoongemaakt.

We keken nogmaals in de kastjes en tot onze grote schrik lag het kastje boven de wasbak helemaal vol met kakkerlakken poep. Gelukkig hadden wij niks uit deze kast gebruikt en er zelf ook niks in gezet. Op dit moment besloten we gewoon weg te gaan. We namen contact op met air b en b en met de beheerder en dit heeft de hele dag geduurd.

Air bnb

We kregen van de verhuurder zelfs nog foto’s van onze vuile vaat, die we (afgespoeld) hadden laten staan omdat we ergens anders moesten douchen vanwege de schimmel in het douchegordijn. Toen wij weg waren hebben de beheerders dus het douchegordijn vervangen en de spray neergezet. En dus door het huis heen gelopen en foto’s gemaakt. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Blijkbaar kun je hier vanwege de kakkerlakken je vaat niet even op het aanrecht laten staan, maar is het beter om het maar gewoon vies in de keukenkastjes te zetten. (Tip: vuile vaat trekt inderdaad kakkerlakken aan, zorg er dus net als ons voor dat je voordat je naar bed gaat alles schoon en droog hebt gemaakt).

Surfing Colors hotel

Omdat het met de eigenaar en met air bnb zo lang duurde besloten we maar gewoon weg te gaan. We reden naar Surfing Colors hotel, waar we in 2018 ook al eens verbleven en boekten een kamer voor 3 nachten. Met de eigenaar van de appartementen waar we de eerste twee maanden in verbleven sloten we een dealtje voor onze resterende tijd. We konden eerst naar het appartement in Corralejo en daarna nog 3 nachten in het appartement in Puerto del Rosario.

Digital nomad accommodaties Corralejo

Natuurlijk maakten we ons wel druk om het geld. Deze accommodaties waren allemaal samen wel iets duurder dan de villa (omdat het op het laatste moment geboekt werd) en of we nog geld van de villa terug zouden krijgen wisten we niet. Toch besloten we er maar het beste van te maken.

Surfing Colors zwembad

We gingen eerst lekker zwemmen in het zwembad van Surfing Colors en na het nemen van een heerlijke douche besloten we uit eten te gaan. We kozen voor Taverna Fogalera waar we bruschetta’s vooraf namen en als hoofdgerecht een pasta en gefrituurde zeevruchten.

Die nacht sliepen we allebei heerlijk, zonder nachtmerries over kakkerlakken. (Ik bespaar jullie de foto’s van de vieze villa en de kakkerlakken).

Maandag 7-06-2021

Hotel zonder ontbijt

We hadden het hotel geboekt zonder ontbijt en daarom liepen we ’s ochtends eerst naar een bakkerijtje om een kopje koffie en een broodje te nemen. Daarna gingen we op het balkon zitten werken en dit beviel heel erg goed. We hadden toegang tot een speciaal wifi netwerk gekregen voor digital nomads en dit netwerk was een stuk sneller dan het reguliere netwerk van het hotel.

Goedkope pasta in Corralejo

In de middag gingen we opzoek naar een leuke plek om niet al te duur te eten. We kwamen uit bij een klein Italiaans restaurantje heel dicht bij het hotel. Hier bestelden we allebei een pastagerecht voor €5,50 per gerecht. Rinse nam een lasagne en ik koos voor spaghetti carbonara. Dit was volgens mij de lekkerste carbonara die we ooit hebben gehad.

Koude dag op Fuerteventura

Eigenlijk wouden we weer het zwembad in, maar het was en heel erg koude dag. We hebben het nog niet eerder zo koud gehad op het eiland. Dus in plaats van het zwembad in te duiken namen we een warme douche. We werkten nog eventjes en gingen later even kijken bij wat winkels. ’s Avonds deelden we nog een brownie bij Thats Amore in de hoofdstraat van Corralejo. Wat fijn om op loopafstand van het centrum ze verblijven.

Dinsdag 8-06-2021

Citrus Surf Cafe Corralejo

We ontbeten weer buiten de deur en gingen daarna weer aan het werk. Voor onze Spaanse les namen we nog een kleinigheidje en na de Spaans les zaten we een tijdje aan het zwembad. Helaas was het ons nog steeds een beetje te koud om te zwemmen. ’s Avonds aten we bij Citrus Surf Cafe. Dit is een heel leuk restaurant met een groot verborgen terras aan de achterkant. We namen fajitas en taco’s, allebei erg lekker!

Woensdag 9-06-2021

Verhuizing

Vandaag was het tijd om weer te ‘verhuizen’. We mochten tot half 1 in Surfing Colors blijven en konden vanaf half 2 inchecken in het appartement waar we ook de eerste maand verbleven.

We ontbeten bij Il Cappuccino en daarna werkten we nog een paar taken af op het balkon. Na het inpakken dronken we samen nog gezellig koffie op het balkon en daarna vertrokken we uit het hotel.

Locatie onafhankelijk werken

Bij Secreto del Sur deelden we een broodje en belde Rinse nog even met een klant, terwijl ik contact had met het thuisfront.

Appartement in Corralejo

Het inchecken bij het appartement in Corralejo ging heel erg snel, omdat ze natuurlijk al onze gegevens al hadden. Wat was het een fijn gevoel om binnen te komen in zo’n schoon appartement. Waar je echt ziet dat de eigenaren aandacht hebben besteed aan de voorbereidingen voor je verblijf. Ook de kleine dingetjes zoals een fles wijn op tafel en een gevulde fruitmand maken dat je je direct welkom en happy voelt.

We maakten een begin met het uitpakken en verder rusten we uit. ’s Avonds deden we een paar boodschappen en haalden we een pizza bij Chris Kitchen, die op loopafstand van het appartement zit.

Donderdag 10-06-2021

Boodschappen doen op Fuerteventura

Omdat we gisteren alleen een paar boodschappen hadden gehaald besloten we te ontbijten in de buurt van de Hiperdino in Corralejo (oude centrum). Deze gaat namelijk al om 8 uur open en de Mercadona aan de overkant pas om 9 uur. Daar konden we na het ontbijt flink wat boodschappen halen.

Daarna waren we vooral aan het werk en verder aan het uitpakken. Ook moesten er flink wat wasjes worden gedraaid na het kakkerlakken avontuur.

Eten op het dakterras

Zowel lunch als avondeten namen we bij het appartement. Als avondeten maakten we zelf fajitas (geïnspireerd door de fajitas van Citrus Surf Cafe).

Vrijdag 11-06-2021

Tres Islas Corralejo

We konden in het Tres Islas appartement weer heerlijk op het dakterras ontbijten en daar hebben we ook dankbaar gebruik van gemaakt. Ook was het erg fijn dat we nu weer een beetje dichter bij het centrum van Corralejo zitten. We konden dus ook langer doorwerken tot we naar de Spaanse les moesten.

Uga Uga

Na de Spaans les lunchten we bij Uga Uga, dit is een grand café aan het water. Je kunt hier voordelig ontbijten, lunchen met bijvoorbeeld broodjes bapao en ’s avonds genieten van lekkere (Aziatische) tapas.

Na de lunch gingen we nog weer even aan het werk en als avondeten maakten we nacho’s met de kip en groenten die we over hadden van de fajitas. Natuurlijk aten we dit weer op het dakterras.

Zaterdag 12-06-2021

Sweet sixteen

Omdat Nicóle komende week komt, besloten we vandaag naar Puerto del Rosario te rijden om wat versiering op te halen. We hebben namelijk flink wat te vieren: haar 16e verjaardag, het halen van haar mavodiploma en natuurlijk dat we haar na 10 weken eindelijk weer zien.

Feestwinkel Puerto del Rosario

We ontbeten bij de Uruguayaanse bakker met een paar zoete dingen die we samen deelden. Daarna gingen we naar Las Rotondas, je hebt daar een redelijk uitgebreide feestwinkel. Helaas hadden ze geen spullen speciaal voor een sweet sixteen, maar wel wat voor het behalen van een diploma.

Na de feestwinkel besloten we nog even in de speelgoedwinkel te kijken. Wat een enge poppen hebben we daar gezien (zie foto).

Playa Blanca Fuerteventura

Omdat het stralend weer was gingen we even kijken bij Playa Blanca. Playa Blanca is een strand dichtbij Puerto del Rosario. Er zijn hier vooral veel surfers, maar er is ook een leuk strandtentje. Hier namen we wat te drinken en deelden we een lekker pizzabroodje. Hierna gingen we naar een grote (Chinese) winkel, wat hebben ze daar veel spullen. Na de Chinese winkel wouden we nog naar Los Molinos rijden. We besloten eerst nog even een broodje met Spaanse tortilla te delen bij Pulido Alonso.

Los Molinos

De weg naar Los Molinos toe is erg mooi. Vooral het laatste stukje. Je komt hier langs een wandelgebied, waar je helaas een aantal maanden per jaar niet mag komen i.v.m. broedende vogels. Ook nu was het helaas verboden. Een stukje verder kun je de auto parkeren. Er is hier een poel waar heel veel vogels zitten. Los Molinos is een heel mooi dorpje waar behalve een beetje rondlopen, foto’s maken en pootjebaden in de zee niet veel te doen is. Rinse en ik zaten een hele tijd op een muurtje te kijken naar de oceaan en dat was erg mooi.

Na de terugrit hadden we geen zin meer om uitgebreid te koken en daarom pakten we wat hapjes. Gelukkig hebben we altijd wel iets op voorraad. Zo hadden we deze avond, nachos van tortilla wraps met kaas, stokbrood, stukjes tomaat met kruiden, olijven en humus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *