Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 11:

Naar deze week heb ik de hele tijd uitgekeken. Al 10 weken hebben we gewerkt en geleefd op Fuerteventura. Het leven als digital nomad op dit eiland bevalt nog steeds super goed. Helaas missen we onze familie natuurlijk wel. Gelukkig was het deze week dan eindelijk zover dat mijn zusje Nicóle kwam. En wat hebben we het leuk gehad, van zwemmen tot paardrijden en natuurlijk heel veel lekker eten.

Zondag 13-06-2021

El Cotillo strand

Zondag stranddag!
We ontbeten eerst bij Mil Deseos en genoten daarna van het strand in El Cotillo. Omdat het erg hard waaide besloten we zelf een windscherm te kopen en dit scheelde enorm.

Zelf koken als digital nomad

In het appartement kookten we zelf. We maakten gebakken zalm met zoete aardappel uit de oven en daarbij een salade.

Maandag 14-06-2021

Yoga en smoothies

Vandaag bleven we bij het appartement om flink door te werken. We begonnen de dag met yoga en een smoothie. Tijdens de lunch aten we de rest van de salade met geroosterde zoete aardappel blokjes erdoor.

Gezond eten

Als avondeten maakten we noedels met courgette, paprika, zalm en een gebakken eitje. Dit was een fijne dag waarin we flink wat werk hebben kunnen verzetten.

Dinsdag 15-06-2021

Digital nomad ochtend

We starten de dag met een smoothie, daarna yoga op het dakterras en daarna ontbijten in het zonnetje. Voordat onze les Spaans begon hadden we nog een paar uur de tijd om te werken en te leren. Vlak voor de les aten we bij Nueva Vida in Corralejo.

Bar Oliver Caleta de Fuste

Na de les liepen we nog wat rond in Corralejo en ’s avonds reden we naar Caleta de Fuste. In Caleta de Fuste hadden we afgesproken met Gabi van Petite Retreat. We zagen elkaar bij Bar Oliver die zij samen met haar Italiaanse vriend runt.

Uit eten in Puerto

Nadat we een tijdje gezellig hadden gekletst gingen Rinse en ik naar Puerto del Rosario. We aten bij Muka Muka. Deze keer namen we allebei een goedgevulde wrap met heerlijk gekruid vlees en groenten.

Woensdag 16-06-2021Woensdag 16-06-2021

Werken op Fuerteventura

Vandaag was het tijd om nog even flink door te werken, zodat we wat meer vrije tijd zouden hebben als Nicóle er is.

Italiaans eten

We besloten wel even buiten de deur te gaan eten. Deze keer bij Trigo, een Italiaans zaakje waar ze vooral plaatpizza’s verkopen. Het voelt hierbinnen net alsof je in Rome zit, daar hebben ze namelijk ook veel van zulke zaakjes. Er wordt hierbinnen onderling ook alleen maar Italiaans gepraat, dus dat vergroot dit gevoel. Gelukkig zijn de mensen hier ook erg vriendelijk tegen je als je niet uit Italië komt en het eten is hier erg lekker.

Na de lunch maakten we alles klaar voor de komst van mijn zusje. Alles even weer netjes opruimen en schoonmaken. En ook werden er slingers opgehangen op haar slaapkamer.

Tonijn van de Canarische eilanden

Als avondeten bereiden Rinse en ik samen een drie gangen menu. Als voorgerecht maakten we vegetarische ‘sashimi’ van courgette en als hoofdgerecht frituurde Rinse een flink stuk tonijn met pankosesamkorst. Daarbij maakte ik een sausje van avocado. Met het nagerecht sjoemelden we, daarvoor hadden we kant en klaar een kokosnoot gekocht gevuld met kokos. Het ijs was overigens erg lekker!

Donderdag 17-06-2021

Bezoek op Fuerteventura

Naar deze dag heb ik de afgelopen tweeëneenhalve maand uitgekeken. Aan het begin van de avond is mijn zusje en allerbeste vriendin Nicóle eindelijk op Fuerteventura. De laatste twee weken blijven we samen op het eiland en daarna vliegen we ook samen terug naar Nederland.

Tapas restaurant in Puerto del Rosario

Rinse en ik besloten om de hele dag rondom het vliegveld rond te hangen. We gingen eerst ontbijten bij El Perequen in Puerto del Rosario. Bij dit tapas restaurant kun je tot ongeveer 12 uur ontbijten. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over de haven van de hoofdstad. Ook zijn de tafels hier ruim, wat natuurlijk handig is voor digital nomads die nog even willen werken.

Feestwinkel Las Rotondas

Na het ontbijt gingen we naar Las Rotondas. In dit winkelcentrum zit ook de feestwinkel waar we eerder al versiering hadden gehaald. Nu kochten we bij deze winkel nog een heliumballon.

Boekenwinkel in Puerto

Toen we uitgekeken waren bij Las Rotondas gingen we naar de boekwinkel om spullen te kopen voor Nicóle haar Spaanse lessen. Ook kochten we nog een Twilight boek in het Spaans.

Arte y Sabor

Natuurlijk moesten we ook even een bezoekje brengen aan Arte y Sabor (de Uruguayaanse bakker). Zoals altijd aten we hier weer de meeste lekkere zoetigheden.

Las Salinas

We reden naar Las Salinas met als doel de zoutpannen te gaan bekijken. Toen we er aan kwamen was ik echter erg moe en dus besloten we in plaats van het zout museum te bezoeken gewoon een beetje rond te rijden.

Duitse bakkerij op Fuerteventura

Ongeveer een uur voordat Nicóle zou landen dronken we nog een kop koffie bij Alemana in de hoofdstraat van Puerto (met uitzicht op zee!). Daarna was het tijd om richting het vliegveld te gaan.

Vliegveld

Omdat we een minderjarige kwamen ophalen mochten we in het vliegveld wachten. Er stonden ook veel mensen in het vliegveld te wachten waarbij dit niet zo was. Deze mensen werden allemaal naar buiten gestuurd en ook wij hebben nog wel even moeite moeten doen om (in het Spaans) uit te leggen dat we er moesten staan om mijn zusje mee te kunnen nemen.

Siësta

Eindelijk ging dan de deur open en was Nicóle er. We mochten mee om de bagage op te halen en waren als eerste van de vlucht klaar. Voor we het wisten zaten we samen in de auto. Omdat alles zo snel ging hadden we een uur over totdat het restaurant openging. We besloten nogmaals naar Arte y Sabor te gaan, omdat er in Puerto tussen 14:00 en 19:00 weinig open is vanwege de siësta.

Arabisch restaurant

Nadat we hier een tijdje hadden gezeten gingen we naar Muka Muka. Bij dit Arabische restaurant aten we (wederom) lekkere wraps met kip, kefta en eentje met falafel.

Corralejo

Na een rit van een half uur kwamen we aan bij het appartement (waar we erachter kwamen dat het hele blok zonder water zat). We lieten Nicóle nog even het zwembad zien en vielen daarna uitgeput (maar super blij) in slaap.

Vrijdag 18-06-2021

Dakterras in Corralejo

We starten de dag met z’n drieën op het dakterras, met een smoothie en Nutella wraps. Na dit kleine ontbijt gingen we naar Corralejo voor de Spaans les. In Corralejo hadden we nog even tijd om samen koffie te drinken. Nicóle had de leche leche erg gemist en deze mierzoete koffie bestelden we dus ook.

Privéles Spaans

Voor Nicóle hadden we privéles Spaans geregeld. Gelukkig vond ze het erg leuk, hopelijk heeft ze hier in de toekomst nog iets aan.

Goedkoop lunchen in Corralejo

Aan het begin van de middag streken we neer bij Uga Uga. Tot 1 uur ’s middags kun je hier ontbijtdeals bestellen. Rinse en Nicóle gingen voor de Mexicaanse tortilla’s met gebakken ei en groente en ik koos voor de tostadas met tomaat, serranoham en gepocheerde eieren. Bij deze ontbijtjes zit een koffie naar keuze en een glas jus bij de prijs (€5,-) inbegrepen. De jus (sinaasappel of ananas) is helaas niet vers, maar de rest van het ontbijt smaakte heerlijk. Ook heb je hier een prachtig uitzicht op zee en op het eiland Lobos.

Strand en paella op Fuerteventura

Na dit ontbijt, wat voor ons direct ook de lunch was, gingen we nog even naar het strand. ’s Avonds aten we zelfgemaakte zeevruchtenpaella.

Zaterdag 19-06-2021

Ontbijten in Corralejo

Naar deze dag heeft vooral Nicóle heel erg uitgekeken. We gingen namelijk paardrijden langs de kust. Voor het paardrijden gingen we ontbijten bij La Pata Madre. Rinse en ik kozen voor koffie met een zoet broodje, maar Nicóle ging voor een gigantisch broodje met vlees en allerlei andere lekkere dingen.

Paardrijden op Fuerteventura

Het paardrijden hadden we via whatsapp gereserveerd bij Granja Tara. Dit is een non-profitorganisatie (een bedrijf dat niet als doel heeft om winst te maken) in El Roque (vlakbij El Cotillo). Bij Granja Tara vind je naast paarden ook nog andere dieren zoals, varkens, geiten, honden en kippen. Veel van deze dieren zijn hier opgevangen tijdens een mindere periode in hun leven. Op Granja Tara worden zij er weer bovenop geholpen of kunnen ze genieten van een welverdiend pensioen.

Granja Tara El Roque

De buitenrit vond plaats met een kleine groep van 4 vier personen. Tijdens de twee uur durende rit liep er een medewerkster mee. De tocht was supermooi en rustig. De paarden en pony’s waren erg mak en het uitzicht op zee was adembenemend. Eenmaal terug bij de Granja Tara konden we genieten van een mini picknick. Er stonden flesjes water klaar en een aantal hapjes (geitenkaas van het eiland, tomaatjes uit eigen tuin en chips).

Kosten paardrijden Fuerteventura

Deze buitenrit op Fuerteventura kan ik echt iedereen aanraden die van paarden houdt. De prijs die wij hiervoor hebben betaald was €50,- per persoon en wij vonden dat het absoluut waard.

El Cotillo

Na het paardrijden reden we een klein stukje door naar El Cotillo om bij te komen met een broodje en een drankje bij Mil deseos.

Appartement met zwembad

Later op de dag gingen we nog even het zwembad in die bij het appartement hoort die wij huurden. ’s Avonds genoten we nog een keer van de zelfgemaakte paella.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *