koekjes met havermout en pindakaas

Koekjes, wie is er niet dol op?! Dit recept met pindakaas en havermout is een (iets) gezondere variatie op het basisrecept voor koekjes. Door pindakaas en havermout aan het deeg toe te voegen bevatten de koeken meer voedingswaarde en zit je langer vol na het eten van één koek. Toch is de kans groot dat je er meer van gaat eten, want ze zijn heerlijk.

Ingrediënten:

85 gram pindakaas (van 100% pinda)
140 gram roomboter (op kamertemperatuur)
1 tl bakpoeder
1 ei
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
60 gram bloem
175 havermout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kneed de pindakaas, roomboter, suiker, vanillesuiker en het ei door elkaar.

Meng de havermout met de bloem, het zout en het bakpoeder.

Kneed nu alles door elkaar en verdeel daarna het deeg in 20 tot 30 balletjes (afhankelijk van hoe groot je de koeken wilt).

Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Waarschijnlijk passen niet alle havermout koekjes tegelijk in de oven, bewaar dan een deel van het deeg om er direct achteraan te bakken.

Plaats de havermout pindakoeken 10 tot 15 minuten in de oven (afhankelijk van de grote). Haal daarna uit de oven en laat afkoelen op een rooster. De koekjes worden pas harder als ze zijn afgekoeld dus verplaats ze voorzichtig naar het rooster.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *