Digital nomad – Wonen en werken op Fuerteventura week 1:

Al geruime tijd waren Rinse en ik bezig om voor een langere periode naar het Canarische eiland Fuerteventura te vertrekken. Helaas werden onze vakanties naar de Spaanse zon door Corona compleet verstoord. Hierdoor ging het alleen maar meer kriebelen om een langere periode weg te gaan. Omdat al ons werk digitaal is en we vrijwel geen fysiek klantcontact hebben (zeker tijdens Corona niet meer), bedachten we dat het haalbaar moest zijn. Na lang overleg, veel plannen en regelen is het dan eindelijk gelukt. En nu bevinden wij ons op bijna 4000 kilometer van Nederland. Op een eiland waar de zon altijd schijnt en de bladeren van de palmbomen wapperen in de wind. Zaterdag 3-4-2021

Ontbijten bij MC Donalds

’s Ochtends vertrokken we richting Schiphol om onderweg nog even met z’n allen een MC Donalds ontbijt te nemen. Helaas was het weer niet optimaal en hebben we het in de auto op moeten eten.

Schiphol tijdens Corona

Het afscheid nemen van familie was wel even een dingetje, gelukkig verliep alles op Schiphol voorspoedig. Het was rustiger op Schiphol dan ik me herinner van voor de Corona pandemie, maar drukker dan ik had gedacht.

Na de douane waren de meeste dingen dicht, het kopen van een puzzelboekje was een vreemde gebeurtenis. We konden voor de winkel uit wat stellages kiezen wat we wouden en dit zelf naar de kassa brengen om af te rekenen, daarna moesten we ongeveer 5 meter bij de winkel vandaan lopen om het gekochte in ontvangst te nemen.

Tussenstop op Lanzarote

Het vliegtuig met als tussenstop Lanzarote was voor ongeveer driekwart gevuld. Ondanks dat we sneller op Fuerteventura arriveerden dan gepland was het een erg lange vlucht van 5 uur (met een mondkapje op voelt dat bijna een keer zo lang).

Auto huur Fuerteventura

Bij de auto verhuur op het eiland was het vreselijk druk, eenmaal aan de beurt bij AutoReisen was het opluchting en schrikken tegelijk, toen er werd gezegd dat wij, omdat we de auto voor drie maanden huren, een goede auto zouden krijgen zodat we er niet om de haverklap zouden staan met een kapotte auto (hopelijk was dit een grapje 😊). We kregen wel een upgrade en daardoor pasten al onze koffers gewoon in de kofferbak.

Appartement Corralejo

Het appartement waar wij de eerste maand verblijven (Tres islas apartment, Corralejo) is eigendom van een Hongaars echtpaar en is boven verwachting! Vooral het dakterras is prachtig en de Wifi is optimaal (niet onbelangrijk als digital nomad).

Boodschappen doen in Fuerteventura

De Mercadona supermarkt zit tegenover ons appartementencomplex en is dus prima af te lopen. Boodschappen doen in een vreemde supermarkt op de dag voor Pasen is wel even wat anders haha. Op een aantal dingen na is het echter goed gelukt.

Na het boodschappen avontuur hadden we allebei geen zin meer om zelf te koken en besloten we een pizza te halen bij Chriss Kitchen die zich ook op loopafstand bevindt.

Zondag 4-4-2021

Picknicken bij Grandes Playas

1ste paasdag was wel een beetje anders dit jaar, normaal gesproken brunchen en gourmetten we bij beide ouders één dag, maar dat kon nu natuurlijk niet. We besloten om een strandpicknick te doen in één van de grote stenen cirkels bij de Grandes Playas van Corralejo. De foto’s zeggen genoeg!

Maandag 5-4-2021

Spaans ontbijt

2de paasdag was het voor ons tijd om onze werkzaamheden langzaam weer op te starten. We begonnen de dag met wat yoga op het dakterras en een typisch Spaans ontbijtje.

Digital nomad problemen


Zoals al eerder aangegeven is het internet hier super, dus dat was geen enkel probleem. Helaas bleek mijn andere blog (www.fuertefeelings.com) door een update bijna alle berichten voor de helft te hebben verwijderd. Gelukkig heb ik het meeste opgeslagen, maar het is een hoop extra werk waar ik de komende tijd nog wel even zoet mee ben.

Wandelen door Corralejo

’s Middags besloten we een wandeling te maken door Corralejo en te kijken wat er allemaal open was, heel wat zo bleek!

Dinsdag 6-4-2021

Spaans les op Fuerteventura

Na het werk hadden we onze eerste Spaans les. Dat was nog een beetje onwennig, maar we hebben nog flink wat lessen voor de boeg, dus dat gaat zeker goed komen. Na de Spaanse les dronken we een café con leche, een café leche leche en deelden we een crêpe met dulche de leche bij New Bakery Cafe.

’s Middags gingen we weer naar de Grandes Playas van Corralejo en hebben we voor de eerste keer sinds ons bezoek in de zee gezwommen. Heerlijk!

Spaghetti al Vongole

Wanneer het tijd is om te koken haal ik de bij de Mercadona gekochte venusschelpen uit het 0 graden bakje in de koelkast (ideaal) en koken Rinse en ik voor het eerst venusschelpjes. Het recept voor deze spaghetti al vongole komt nog zeker nog op de blog.

Woensdag 7-4-2021

Wat is open in El Cotillo?

Vandaag vonden we het na yoga, ontbijten en flink wat werk tijd om El Cotillo weer eens te bezoeken. Eerst aten we een broodje (een zoete gevuld met chocola en een hartige met avocado en tomaat) met een cappuccino bij Mill Deseos en daarna wandelden door El Cotillo om ook hier even te inventariseren wat er zoal open is. Ook in dit prachtige kustplaatje is gelukkig genoeg open.

We maakten deze avond nogmaals een spaghetti al vongole, en het smaakte weer heerlijk.

Deze dag was heel erg dubbel, wat heb ik van het eiland genoten, maar wat had ik graag bij mijn zusje in Nederland willen zijn die aan haar oog werd geopereerd.

Donderdag 8-4-2021

Pizza in het park

Weer een Spaanse les voor de boeg, deze keer ging het al stukken beter. Als lunch aten we een pizza in het park, tegenover Centro Comercial El Campanario, die we hadden gehaald bij New Bakery Cafe. Het waaide erg hard waardoor we de pizza goed vast moesten houden, maar het was supergezellig en erg lekker. Na het wegbrengen van de vuilnis (wat hier iedere avond moet in verband met de kakkerlakken) bracht Rinse een lekkere verrassing mee, bestaande uit een klein met banketbakkersroom gevuld croissantje en een pastei de nata.

Vrijdag 9-4-2021

Digital nomad routine

Er begint zo langzamerhand een routine in te komen. Beginnen met yoga, douchen, ontbijten en dan aan het werk. Ook tijdens de skype bespreking van Rinse liet het internet niets te wensen over, helemaal super dus! s’ Middags bleven we bij het appartement om zakelijke en privé dingen te bespreken en daarbij aten we tapas.

Helaas kregen we vandaag bericht dat de broer van Rinse met een blindedarmontsteking was opgenomen in het ziekenhuis en vrijwel direct werd geopereerd. Dit was al de tweede operatie sinds we weg zijn (en dat is dus nog net geen week :O).

Skateboard van Fuerchina

Daarna kochten we een skateboard bij de Fuerchina (net zoals de action, van alles voor een lage prijs). We moeten allebei nog wel even oefenen, maar daar hebben we nog genoeg tijd voor. Na de tapas hadden we niet meer zoveel honger dus aten we een paar garnalen (die overigens stukken beter smaken dan die we normaal gesproken in Nederland kopen) met een Griekse salade. Helaas kreeg Rinse een migraineaanval waardoor de dag niet zo fijn werd afgesloten.

Zaterdag 10-4-2021

Ver weg van familie als digital nomad

Gelukkig gaat het zowel met mijn zusje als met Rinse en met zijn broer alweer wat beter, dus kunnen we weer wat meer genieten van hier zijn. Op zulke momenten besef je wel dat je ver weg bent en dat vliegen in deze tijd lastig is.

Barrancos de los enamorados in Lajares

Omdat we de afgelopen week veel werk hadden verricht besloten we om van het weekend te genieten. We waagden (opnieuw) een poging om de Barrancos de los enamorados te vinden. Dit is een droge rivierbeding met indrukwekkend zandsteen. Op de heen weg stopten we boven een prachtig verborgen strand van El Cotillo om daarna over de onverharde weg verder te rijden om vervolgens te voet verder te gaan. Na drie kwartier lopen (het duurde langer door het maken van de vele foto’s en filmpjes haha) vonden we het dan eindelijk en het is inderdaad erg mooi en indrukwekkend. De wandelaars die ook al op pad waren liepen vol goede moed verder, maar wij hadden het wel weer gehad. In slechts 20 minuten liepen we terug (ja we hadden op de heen weg dus echt erg getreuzeld).

Vegetarisch restaurant in El Cotillo

In el Cotillo aten we voor de eerste keer bij het vrij nieuwe Pitaya café. Ik nam een café con leche en een broodje met roerei en avocado, Rinse koos voor een tosti en wederom een (mierzoete) café leche leche. Bij Pitaya heb je ook veel vegetarische en veganistische opties, zo werd mij ook gevraagd of ik de café con leche (koffie met melk) liever met veganistische melk wou hebben. Zelf ben ik dan wel geen vegetariër, ik vind het toch super dat er op Fuerteventura zoveel opties voor vegetariërs en veganisten zijn!

Naar het strand van El Cotillo

Wat is een weekend dag op een zonnig eiland zonder een bezoekje aan een strand? Een gemiste kans als je het mij vraagt! Daarom streken we naar de lunch dan ook neer op het strand bij de lagunes van El Cotillo, hier bleven we ongeveer twee uur om vervolgens even bij de Chinese winkel langs te gaan om een nieuwe snorkel en duikbril voor mij te kopen.

Nachos bij surfers plek Canela Cafe

In plaats van koken of uitgebreid uit eten gaan kozen we ervoor om tegen half 5 een portie nacho’s met chili con carne te eten bij Canela Cafe in Lajares, dit is echt een aanrader! (en er is ook een vegetarische variant).

Terug in het appartement moesten we wat huishoudelijke taken verrichten en oefenden we nog wat Spaans.

Ondanks de ziekenhuisbezoeken van familie en onze zorgen hierom hebben we een heerlijke eerste week gehad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *