kerstmarkt Münster.

Vorig jaar ging ik met mijn ouders, man en broer+vriendin en zusje naar de kerstmarkt in Münster. De kerstmarkt hier is erg groot en het centrum van Münster heeft in zijn geheel een leuke gezellige kerstsfeer. Culinair gezien was deze kerstmarkt ook een absoluut succes. Ben je van plan om dit jaar een kerstmarkt te bezoeken, lees dan snel verder om te kijken of de kerstmarkt in Münster iets voor jou is.

 

Wij verbleven 1 nachtje midden in Münster in H4 hotel  Münster.
Dit hotel heeft dus een gunstige ligging (met een parkeergarage eronder) en een goede prijs kwaliteit verhouding. Het enige nadeel was dat we buiten langs moesten om bij het ontbijt te komen. Gelukkig was het ontbijt zo goed dat we dit kleine min puntje snel weer vergaten.

H4 hotel Münster (kerstmarkt)

adres: Stubengasse 33

Omdat we er vlak voor de kerstdagen waren konden we nog een gratis glüwijn drinken op het dakterras. Het dakterras was gezellig ingericht, maar het was hier wel heel erg koud (kouder dan op de kerstmarkt doordat de wind boven meer aanwezig was).

Na het inchecken bij het hotel zijn we naar de kerstmarkt gegaan en hebben gewoon nog een beetje gewinkeld, want ook dat is prima te doen in Münster. Toch was de voornaamste bezigheid van Rinse en mij natuurlijk eten. Om meer dingen te kunnen proeven hebben we bijna alles gedeeld.

We begonnen met een curryworst.

Gevolgd door een crêpe met Nutella.

Daarna deelden we nog een

Na nog even over de kerstmarkt rond te hebben geslenterd gingen we terug naar het hotel om ons om te kleden voor het avond eten (heerlijk een hotel zo dichtbij/in het centrum).

Het restaurant dat wij kozen was een Grieks restaurant en op weg hiernaartoe besloten we nogmaals een beetje langs de kerstmarkt(en) te lopen. Natuurlijk kon ik het niet laten om onderweg naar het restaurant nog even een snack te kopen (te erg voor woorden).

Knoflookchampignons kerstmarkt Münster

Het Griekse restaurant dat wij bezochten heet Ouzerie Vasliki. Het is een simpel ingericht restaurant waar je heerlijk Grieks kunt eten. Het is geen eet je helemaal te barsten aan vlees Griek maar echt een leuk authentiek restaurantje. De mannelijke bediening had iets vrolijker kunnen doen en mijn broertje zijn octopus was niet zo lekker, maar al met al was het een goed restaurant.

Ouzerie Vasiliki (kerstmarkt) Münster

adres: Mauritzstraße 22

De volgende ochtend was het dan tijd voor het ontbijt, iets waar ik al dagen voordat ik naar een hotel ga naar uit kijk. Het buitenom lopen was een rare verrassing zoiets zijn wij niet gewend, maar het regende niet en was maar een klein stukje.

Het ontbijt was zeer uitgebreid. Ook leuk waren de kerstchocolaatjes die voor iedereen klaar lagen.

Verder was er yoghurt met fruit, verse broodjes, (roer)ei, gerookte zalm, ontbijtspek, zoet beleg, pannenkoekjes en nog veel meer.

Speciale koffies konden uit het automaat worden gehaald en gewone filterkoffie werd telkens langs gebracht.

De tweede dag die wij in Münster waren was de zondag voor kerst. Alle winkels dicht en de kerstmarkt(en) afgebroken. Toch had ook deze dag genoeg te bieden. Waar het gisteren nog een drukte was zowel met mensen als met lampjes en kraampjes was het centrum nu bijna verlaten. Ja en dan zie je dus pas de echte schoonheid van het centrum van Münster. Natuurlijk zijn al die kraampjes, versieringen en bedrijvigheid super leuk, maar zonder is het toch minstens net zo mooi. De prachtige architectuur van de Dom van Münster bijvoorbeeld en de details aan alle andere gebouwen.

Gelukkig was er nog wel een heel leuk bakkerijtje open waar we een laatste kerstcadeautje konden kopen en een snack.

adres: Rothenburg 53

Na de korte stop bij de bakkerij hadden we het geluk even bij de Dom van Münster binnen te kunnen kijken.

 

Om het uitje af te sluiten besloten we nog even samen een laatste drankje te nemen bij Extra blad.

adres: Salzstraße7

 

Een leuke kleinere kerstmarkt is de Kerstmarkt in Nordhorn

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *