Ontbijt, lunch (en dessert) plekjes op Zakynthos

Net als op Mallorca was het ook op Zakynthos eert een beetje lastig om leuke plekjes voor het ontbijt te vinden. Gelukkig weet een echte foodie in zulke gevallen van geen opgeven en hebben we toch weer super leuke (en lekkere) plekjes gevonden. Vandaag deel ik met jullie de leukste plekjes op Zakynthos om te ontbijten, lunchen of een heerlijke frozen yoghurt als dessert te eten.

  • Andriani’s Ceramics Workshop & Café (Agios Sostis)

Dit is meteen mijn favoriet en zo ook van Rinse, Nicóle en mijn ouders.
Andriani’s Ceramics Workshop & Café zit in Agios Sostis (het plaatsje waar wij verbleven) en is een ruim opgezet restaurantje die ook keramiek maakt en verkoopt. Je kunt hier  ook workshops potten bakken/keramiek volgen. Het eten en de koffie’s worden geserveerd in en op zelfgemaakt servies.

ontbijt, lunch en dessert plekjes op Zakynthos

De cappuccino’s met kaneelpoeder zijn hier erg lekker. Daarbij eet ik dan ’s ochtends het liefste een stukje heerlijke brownie en Rinse een mega chocolade croissant.

Ook serveren ze tal van gerechten met eieren en heel veel belegde broodjes.
Nicóle at hier het liefste ’s middags een tonijnsalade.

Mocht je ’s avonds nog zin hebben in iets lekkers kies dan voor de chocolade souffle of nogmaals voor de brownie, maar dan deze keer met een bolletje ijs erbij.

ontbijt, lunch en dessert plekjes op Zakynthos

 

  • Elena’s Bakery & Cafe (Zakynthos town)

Deze leuke bakkerij met buiten beperkte ruimte om te zitten vonden wij toen we een dagje in Zakynthos stad gingen rondkijken. Je hebt hier een hele grote keuze uit vooral zoete broodjes en koekjes. De cappuccino’s smaakten hier prima, Rinse nam ook hier een heel groot chocolade broodje en ik koos voor een kleiner croissantje met Nutella en een lekker koekje. Alles smaakte goed en we zaten heerlijk op dit kleine terrasje.

Als we vaker naar Zakynthos stad waren geweest hadden we hier vast vaker een ontbijt of lunch genomen.

 

 

  • Yolicious (Laganas)

Frozen yoghurt is niet aan mij besteed toch is dit een super leuke plek. De vrolijke roze stoeltjes en de grote keus aan toppings voor je frozen yoghurt zijn super leuk. Rinse en Nicóle namen hier allebei een frozen yoghurt als nagerecht en wat zaten zij te smikkelen.

 

 

Dat waren alweer de leukste ontbijt, lunch en dessert plekjes op Zakynthos.
Zeker voor lunch zijn er nog veel meer leuke restaurantjes te vinden, in deze blog post richt ik mij vooral op de zoete lekkernijen omdat deze lastiger te vinden waren. Een bordje calamares hebben ze bij elke strandtent evenals pizza enz.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *