Restaurants Fuerteventura

De beste restaurants die wij voor het avond eten bezochten op Fuereteventura in de plaatsen Corralejo en El cotillo.

1. La Vaca Azul
La Vaca Azul staat bekent als één van de betere zo niet het beste (vis) restaurant van Fuerteventura.
Zelf vond ik La Vaca Azul een super leuk restaurant maar het eten viel mij na alle lovende reacties die ik over dit restaurant had gelezen een beetje tegen. Gelukkig maakte het uitzicht vanaf het dakterras op zee dit volop goed. Wij hebben hier 2 keer gegeten (de eerste en de laatste avond) en beide keren stond er beneden op een pleintje (open podium?) een duo muziek te maken. Deze live muziek maakte het plaatje compleet.
De eerste keer dat wij hier aten bestelden we en halve liter sangria en als voorgerecht Canarische aardappeltjes met mojo saus en knoflook garnalen. Het eten werd grappig opgediend. We kregen allebei een bord en de (hete) garnalen werden op een hoge ijzeren standaard geplaatst. De aardappeltjes smaakten goed en zowel de rode als groene mojosaus waren lekker op smaak. De garnalen hadden naar onze mening te weinig de echte knoflook smaak. Als hoofdgerecht namen wij de vis van de dag op Canarische wijze bereid (met knoflook er bovenop) De vis werd op een extra tafel voor ons gefileerd dat was leuk om te zien. Het was een witvis maar welke vis precies weet ik niet. De vis was lekker maar wij vonden de salade en gevulde punt paprika nog lekkerder. Als nagerecht deelden wij een crema Catalana (soort crème brûlee). Deze was echt heerlijk! Een perfecte suiker laag en een heerlijk niet overheersende citroen smaak mjam.

De tweede keer bij La Vaca Azul aten wij zeevruchten paella en vooraf de specialiteit van Fuerteventura namelijk geitenkaas. Doordat we deze keer al zeer op tijd (rond 2 uur ’s middags) hadden gereserveerd (we waren de vijfde reservering al!) hadden we een nog mooier plekje op het dakterras dan de vorige keer. De geitenkaas die wij als voorgerecht aten was heel lekker en deze 1 persoonsportie was zelfs voor 2 personen nog best wel veel. De paella werd op dezelfde standaard geserveerd als de garnalen de vorige keer. De paella smaakte goed (alhoewel de paella bij la Taberna veel beter smaakte!) en het was super veel wij hebben het niet op gekregen. Er werd netjes gevraagd of we het restant mee wilden nemen en dit werd netjes in een bakje meegegeven toen we weg gingen. Helaas was de crema Catalana waarvoor we speciaal de laatste avond hier weer gingen eten op. De laatste was net voor ons besteld door de tafel naast ons dat was wel even balen. Toch was het een geslaagde laatste avondmaaltijd op het mooie Fuerteventura.

http://www.vacaazul.es/en/
El Cotillo.

2. La Taberna
Een beetje sceptisch was ik wel over dit restuarant en dan vooral over de eigenaar. Op tripadvisor las ik namelijk dat deze nogal ‘aanwezig’ was. Gelukkig viel dit bij ons reuze mee. Hij deed heel erg zijn best om het ons naar de zin te maken maar wij hebben ons niet ongemakkelijk gevoeld of ons aan hem geïrriteerd.
We aten hier de lekkerste paella die wij ooit hebben gehad. Het was een hele grote portie maar toch ging de pan helemaal leeg! De sangria die we erbij dronken werd aan tafel ingeschonken met in beide glazen precies een ijsblokje, stukje fruit en een schijfje citroen, heel leuk hoe dit werd gedaan.


Omdat het ons hier zo goed was bevallen zijn we ook hier nog een keer gaan eten. Dit keer een tapas menu (we hebben 2 andere tapas tentjes bezocht en deze vielen helaas erg tegen) Het tapas menu koste ongeveer 26 euro voor 2 personen spot goedkoop. We kregen eerst een tomaten salade met (geiten)kaas en Canarische aardappeltjes (deze aardappels vonden wij lekkerder dan bij La vaca azul)
Hierna kregen wij knoflook garnalen (de beste die wij op het eiland hebben gegeten!!) Alleen jammer dat voordat we het doorhadden het schaaltje met de heerlijk olie waar ik mijn brood nog in wilde dippen werd weg gepakt. Gelukkig volgde hierna nog heerlijk varkensvlees en lekkere kroketjes.
Deze keer kregen we ook nog een lokale likeur van het huis.

La Taberna (Fuerteventura, Corralejo)
Tomatensalade met (geiten)kaas en Canarische aardappeltjes.

Geen website
Corralejo

3. La Scarpetta da Mario
Deze Italiaan bezochten wij twee keer. Het restaurant zit tussen heel veel andere restaurants in. Het heeft daardoor een compleet andere sfeer dan La vaca azul. Ondanks dat je hier geen fanatisch uitzicht hebt op zee is het wel een heel gezellige en levendige plek. Het restaurant zelf is leuk ingericht. Eigenlijk precies zo als je de inrichting van een goed Italiaans restaurant verwacht. De scooter in het midden van de zaak is super leuk, vooral omdat de eigenaar de kinderen helpt om er even op te zitten.
Als voorgerecht hadden wij allebei 3 bruschetta’s, met tomatensalade, met pancetta en eentje met schimmel kaas en gekarameliseerde peer. Kiezen welke van de drie het lekkerste was is een onmogelijke opgave want ze smaakten alle drie heerlijk!
Het hoofdgerecht kozen wij van de dagmenu kaart. pasta met garnalen, tomaat en prosecco. Bij het eten van deze maaltijd waande ik mij echt weer even in Italië…
Tijd voor het nagerecht. Zelf had ik lava cakejes maar deze waren jammer genoeg iets te ver door gegaard. Rinse nam een amaretto tiramisu.

Bij ons tweede bezoek namen we een vleesschotel met gefrituurd brood als voorgerecht. De schotel was bedoeld voor twee personen maar als voorgerecht had je hier makkelijk met z’n vieren van kunnen genieten. Doordat het zo lekker was hebben we het met z’n tweeën echter toch op gekregen….
Rinse probeerde voor het eerst ravioli. Gevuld met een mengsel van verschillende soorten vis. Zelf koos ik voor de frutti di mare spaghetti. Beide gerechten vonden wij helaas minder lekker dan wat wij de vorige keer aten. Toch was het best wel lekker en hadden we niet te klagen.
Dit keer geen nagerecht bij La Scarpetta genomen maar hiervoor naar bakery gegaan (ons favoriete bakkertje/chill plekkie).

http://www.scarpetamario.com/index.html
Corralejo.

4. Land of freedom
Dit restaurant bezochten we omdat ik had gelezen over het leuke en unieke concept.
5 kleine gerechtjes met 5 kleine beetjes wijn.
Het eten werd super leuk opgediend op een speciale schaal waar alle bakjes met eten en de glazen wijn precies in pasten. We kozen allebei voor de vis gerechten en deze smaakten prima de garnalen met tomatensausje vonden wij allebei het beste. De wijnen waren ook erg lekker.
Als nagerecht kozen wij ook voor de 5 kleine nagerechten (dit is om te delen) met een klein beetje prosecco erbij. Super lekkere en verrassende nagerechten zoals bijvoorbeeld pannenkoekballetjes met honing.

Raar werden wij aangekeken toen wij door de mensen van een tafel verderop 2 minuten na ons restaurant bezoek werden gespot bij het kraampje van mister crêpe. Maar een crêpe met dolce de leche gaat er bij mijn man altijd nog wel in.

http://www.landoffreedom.eu/
corralejo

Mister crêpe staat sommige avonden met een kraampje in de hoofdstraat van Corralejo.

De kosten van het eten varieerden van 35 tot 70 euro afhankelijk van wat we bestelden en waar we zaten. Duur vond ik het eten en drinken hier absoluut niet. Omdat het onze huwelijksreis was hebben wij het er flink van genomen maar ook met een kleiner budget kun je hier je buikje rond eten.

Op Liefde voor eten staan veel meer leuke plekjes om te eten en dingen om te doen op Fuerteventura zoals deze 5 Italiaanse restaurants in corralejo.

Zin gekregen in Paella? Maak deze dan zelf! ook heel lekker!

Kijk voor meer informatie over Fuerteventura ook eens op onze (Engelstalige) website www.fuertefeelings.com.

1 reactie op “Restaurants Fuerteventura”

  1. Pingback: 10 dingen die je moet proeven op Fuerteventura |

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *